Nyheter

Mitta stöder EHP Environment Oy:s internationella expansion

Mitta-koncernen förstärker sitt utbud inom miljötjänster genom att teckna avtal om att förvärva 100% av aktierna i EHP Environment Oy i Uleåborg.

EHP:s huvudverksamhet är extensiva kontinuerliga miljömätningar som producerar information till stöd för kundernas beslutsfattande. Bolagets kärnkompetens är flödes- och vattenkvalitetsmätningslösningar, larm- och tidiga varningssystem och visualisering av mätdata. Mätningarnas styrka ligger i särskilt krävande förhållanden som gruvor. Företaget har redan mer än 1 300 mätstationer i norra Europa.

Dessutom har EHP i år startat de första leveranserna av utrustning och mätning i Kanada, ett av de största gruvländerna i världen.

EHP-ägarna Risto Hiljanen, Jaakko Seppälä, Lasse Kaiponen, Kimmo Roininen och Antti Kotkaniemi blir aktieägare i Mitta-koncernen.

– Detta var ett perfekt strategiskt förvärv för oss. Mitta erbjuder för närvarande övervakningstjänster för kontinuerliga mätningar av byggnader och strukturer som broar. Kompetensen hos nästan 20 specialister inom EHP både förstärker och höjer vår övervakningskompetens. Med EHP ges vi en utmärkt möjlighet att erbjuda våra kunder nya tjänster, säger Aki Puska, vd för Mitta Oy.

– Mitta har blivit bekant för oss i många gemensamma projekt i både Finland och Sverige. Därför kändes det naturligt för oss att också kombinera vår expertis genom ett förvärv. Vi tror att vi tillsammans kan förstärka vår internationella marknadsposition betydligt inom kontinuerliga mätningar, där vi är pionjärer i Finland, säger Lasse Kaiponen, vd för EHP Environment Oy.

Fakta:

Mitta-koncernen är grundat år 1989 och är ett finskt internationellt konsultbolag inom mätningsbranschen som verkar i byggandets värdekedja. Mitta är marknadsledare i Finland. Bolagets affärsområden är mätning, geolaboratorium, geotekniska undersökningar samt miljötjänster. Mitta sysselsätter nästan 500 specialister på över 30 orter runtom i Finland och Sverige. www.mitta.fi

EHP Environment Oy är grundat år 2000 och erbjuder moderna lösningar för kontinuerlig miljömätning. EHP planerar, tillverkar, installerar och underhåller mätstationer som arbetar året runt under hårda miljöförhållanden och ger kunder värdefull information i ett lättförståeligt format. www.ehpenvironment.com

Bild: Mittta