Nyheter

Thermotech satsar stort i Finland – branschproffs ska sätta fart på expansionen

Thermotech Scandinavia har funnits i mindre skala i Finland sedan 1997. Nu påbörjas en satsning för att bygga upp ett landsomfattande försäljningsnätverk med egna Thermotech Center runt om i landet, på samma sätt som Thermotech har gjort i Sverige. För att utveckla verksamheten i Finland har Jonas Holmström anställts som VD sedan 1 oktober 2019. Samtidigt öppnades Thermotech Center nummer två i Lahtis.

Jonas Holmström är 47 år och har jobbat i VVS-branschen i 30 år. Han började sin karriär som VVS-montör när han var 17 år. Efter VVS-ingenjörsstudier började han hos Uponor Finland som planerings- och försäljningschef där han var kvar i 10 år. Därefter jobbade Jonas i åtta år som marknads- och försäljningschef på Rettig Värme AB innan det bar av till Roth Finland där han varit VD för den finska och Baltiska verksamheten de senaste 12 åren.

– Det känns rätt att ta detta steg i karriären då Thermotechs strategi motsvarar min egen värderingsgrund. Mina och styrelsens värderingar går hand i hand, vilket känns bra. Jag upplever att VVS-branschen i Finland är i ett brytningsläge där det finns behov av en motpol till grossisterna och den rollen vill vi ta, säger Jonas Holmström.

Thermotech har sedan starten 1997 haft sitt finska huvudkontor och första Thermotech Center i Ekenäs där man nu har fyra anställda. I oktober öppnade företaget ett nytt Thermotech Center i Lahtis som ska tillgodose behoven i Östra Finland. Första steget är nu att få snurr på det nya kontoret och få allt praktiskt att fungera bra. För att lyckas med det har Tom Kunttu, som närmast kommer från Roth, anställts som regionchef och Markus Malm, som kommer från Ahlsell, har anställts som innesäljare. Troligen kommer ytterligare en person behöva anställas i Lathis inom en snar framtid och efter hand kommer verksamheten sedan att fortsätta expandera med fler Thermotech Center.

I Sverige finns idag åtta Thermotech Center över landet med syftet att finnas nära kunderna med sin expertis runt produkter och projektering när det gäller värme- och rörsystem. Den långsiktiga strategin är en liknande expansion i Finland.

– Det finns ett stort renoveringsbehov på den finska marknaden, både när det gäller tappvatten och golvvärme, och även nybyggnationen är omfattande. Båda marknaderna är lika viktiga och kompletterar varandra. Jag upplever också ett behov från kunderna att ha en tydlig leverantör som säljer sina egna produkter, har eget lager och levererar direkt till kund. Thermotech ska finns där och fylla det behovet, avslutar Jonas Holmström.

Foto: Thermotech Scandinavia AB

PÅ bilden: Thermotech har sin fabrik med lager och tillverkning i Sollefteå