Nyheter

Swedish Hydro Solutions på plats under FN:s klimattoppmöte i Madrid

Alingsåsbolaget Swedish Hydro Solutions kommer att ha två personer på plats under FN:s klimattoppmöte i Madrid 9-13 december som en del av Business Swedens delegation.

Svenska clean tech-bolag ligger långt fram i utvecklingen av de hållbara lösningar som krävs för att uppfylla de globala målen. Det svenska vattenreningsbolaget Swedish Hydro Solutions är ett av de nordiska bolag som tillsammans med bland annat IKEA, Ericsson, Nordea, Alfa Laval och Preem valts ut att delta i den officiella svenska näringslivsdelegation som koordineras av Business Sweden.

– Klimatförändringarna hotar tillgången på rent vatten i Europa och smutsigt dagvatten är en av de största källorna till förorening. Vår teknik för att rena stora volymer vatten på ett hållbart sätt har en viktig roll att spela i skyddandet av våra vattenresurser och den biologiska mångfalden, säger Anders Lindqvist, VD Swedish Hydro Solutions.

Bolagets uppdragsgivare är framförallt företag inom byggbransch, industri och gruvnäring som behöver hjälp med vattenrening i samband med stora bygg- och infrastrukturprojekt. Det kan också handla om rening av processvatten från industrier, avfallshantering eller dagvatten.

Jakob Sjöberg och Anders Lindqvist från Swedish Hydro Solutions finns på plats i Madrid den 9-13 december för att diskutera hållbara förändringar i branschen – det handlar både om hur innovativa lösningar lättare ska kunna exporteras till övriga europeiska länder och vilka åtgärder som krävs av lagstiftare och tillsynsmyndigheter för att se till att det europeiska vattendirektivet följs.

Kort om Swedish Hydro Solutions 

Vattenreningsbolaget Swedish Hydro Solutions erbjuder effektiv och miljömässigt hållbar rening av stora volymer vatten till företag inom industrin, bygg- och entreprenadbranschen.

Företaget använder det biologiskt nedbrytbara flockningsmedlet kitosan, som utvinns från krabbskal, för att få partiklar i vattnet att klumpa ihop sig och sjunka till botten. De vattenlösliga föroreningar som sedan finns kvar filtreras bort med hjälp av specialbehandlat kol från träsly. 

Swedish Hydro Solutions startades 2015 av Anders Lindqvist och Jakob Sjöberg. I november utnämndes bolaget till det femte snabbast växande i Sjuhärad, Västra Götaland, då det tog plats i Tillväxtligan 2019.

Läs mer på: www.swehydro.se

Bilden:
Oskar von Krusenstierna, projektledare Swedish Hydro Solutions.
Bild: Kasper Dudzik