Nyheter

Små bolag möter stora på Startup Sweden Bootcamp Industri

Svenska industriföretag möter innovativa startupbolag på Startup Swedens Bootcamp Industri. Tillsammans med Ignite Sweden arrangerar Tillväxtverket den här veckan ett acceleratorprogram som riktar sig särskilt till dessa företag.

Flera större svenska företag satsar på samarbeten med små innovationsbolag. Det handlar om att få tillgång till spetsteknologi, lära sig nya sätt att arbeta i korta projekt och möta kompetens som det annars kan vara svårt att knyta till sig.

Startup Sweden Bootcamp Industri är ett initiativ för att möta det behovet. Acceleratorprogrammet pågår i en vecka, 2 – 6 december. Under dessa dagar kommer deltagare, industriföretag och investerare träffas i en rad olika aktiviteter.

Här är de startupbolag som deltar under veckan:

Greenlytics Prognoser och optimerad styrning av konsumtion/produktion av grön el baserat på väderdata och AI.

Nagoon Molnbaserad plattform för spatiala interaktioner mellan människor och omgivning, till exempel via AR – i realtid.

Nordic Energy Audit Forskningsbaserade och analysdrivna energiledningssystem.

Paytack En biometrisk lojalitetstjänst.

PlasticFri Teknik som omvandlar jordbruksavfall/växter till material som fungerar som plast som är nedbrytbart, komposterbart och giftfritt.

Privacy1 Bygger infrastruktur för datasäkerhetsskydd.

Zeroparallax Pixelleveranssystem för AI.

Små och medelstora industribolag som deltar:

ExTe Fabriks

Gabs Rostfria

AMB Industri

Deltagarna möter också större bolag som ABB, Alfa Laval, Husqvarna Group, Scania E.ON, H&M, IBM och Trygg-Hansa.

Fakta om Ignite Sweden:
Ignite Sweden är ett program som hjälper startupbolag att snabbare växa och hitta sina första stora kunder. Det görs genom matchning och samarbeten genom coachning och processledning. Ignite Sweden är ett samarbete mellan företagsinkubatorn LEAD, Sting (Stockholm Innovation & Growth), MINC (inkubator i Malmö), Uminova (inkubator i Umeå), SISP (Swedish Incubators and Science Parks) och Things (innovationshub på KTH).

Bild: Tilläxtverket