Nyheter

Övik Energi och KomTek värd för premiären av Hackathon i Önsköldsvik

På lördag den 30 november är det premiär för Hackathon i Örnsköldsvik.

Under evenemanget tävlar 18 ungdomar, främst från tredje året på Teknikprogrammets IT-inriktning. Ungdomarna delas upp i sex lag och vardera lag blir tilldelad en mentor. Uppgiften är att komma på en idé/skapa en produkt eller tjänst som kan visa på störst skillnad ur ett samhällsperspektiv, ur ett medborgarperspektiv och ur ett hållbarhetsperspektiv med tanke på ekonomi, livskvalité och miljö.

Under tävlingen kommer de att få tillgång till en alldeles ny plattform från Övik Energi som kan kopplas ihop med olika sensorer. Lösningen måste förevisas rent tekniskt och ska fungera på den utrustning deltagarna har för dagen och de måste kunna visa hur den fungerar i praktiken.

Mentorer:
Mikael Malmén, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.
Jennie Söderström, Näringslivskontoret.
Petter Olofsson, utvecklingsingenjör Bosch Rexroth.
Leif Olsson, IoT-expert CGI.
Johan Larsson, senior advisor KomTek.
Anna Edblad, VD Örnsköldsviks Industrigrupp.

Jury:
Jens Danielsson, digitaliseringschef Örnsköldsviks kommun
Aaron Axelsson, vice VD Brath AB
Marita Sjödin, management consultant, Marita Sjödin AB
Jörgen Nilsson, konsultchef infrastruktur, CoreIT