Nyheter

HMS levererar den 7 miljonte Anybus-produkten till IAI Corporation

HMS Networks (HMS) har nu levererat sin 7 miljonte Anybus -produkt. Leveransen gick till IAI Corporation (IAI) som använder Anybus embedded-teknologi från HMS för att ansluta industriella robotar och motion-system till olika industriella nätverk i fabriker runt om i världen.

Produkterna inom Anybus embedded sortimentet möjliggör anslutning till alla populära fältbussar och industriella Ethernet-nätverk, och finns i chip, brick och modul-format för att möta olika integrationsbehov bland kunderna.

IAI använder huvudsakligen Anybus CompactCom kommunikationsmoduler. Långt samarbete mellan IAI och HMS IAI och HMS har samarbetat framgångsrikt i nästan 20 år, och under den tiden har IAI använt flera olika generationer Anybus embedded-produkter

– När vi startade utvecklingen för att integrera stöd för Anybus produkter för första gången för 18 år sedan så var det jag som utvecklade IAI´s applikationsprogramvara. Jag minns att HMS supportade oss på ett snabbt och trevligt sätt när vi hade frågor under utvecklingen. En av de största fördelarna med att använda HMS produkter är den utmärkta service och support som HMS bistår med lokalt genom sin japanska verksamhet.

– Detta differentierar HMS på ett positivt sätt. Vi använder fortfarande Anybus moduler och stödet från HMS är oförändrat, säger Mr Tsukuda, Software Development Manager på IAI Corporation.

– Vi är mycket entusiastiska över att ha levererat vår 7 miljonte Anybus produkt till IAI, säger Bartek Stelmasiak Candell, General Manager för Market Unit Asia på HMS Networks, och fortsätter:

– Anybus embedded-konceptet stödjer alla de fältbussar och industriella Ethernet-nätverk som IAI´s kontrollenheter för robotar och motion behöver koppla upp mot. Genom Anybus kan IAI således ansluta sina produkter till de olika styrsystem som används inom automationsteknik.

– Den första miljonen Anybus moduler tog oss mer än 10 år att leverera och nu har vi gått från 5 till 7 miljoner på bara två år vilket är fantastiskt, säger Staffan Dahlström, VD på HMS Networks, och fortsätter:

– Vi är mycket glada över framgången med Anybus och är stolta över vår förmåga att säkerställa snabb, säker, smart och resurssnål kommunikation i tusentals fabriker runt om i världen”

Om Anybus – historien om banbrytande innovation

Den första Anybus-modulen utvecklades 1994. Antalet fältbussar ökade snabbt och det inbäddade konceptet från Anybus gjorde det möjligt för tillverkare av enheter att ansluta till valfritt industriellt nätverk på ett enkelt sätt. Under det senaste decenniet har utvecklingen av industriella nätverk fortsatt, och många industriella Ethernet-protokoll med hög prestanda har införts.

Med full fältbuss- och industriell Ethernet-anslutning, IT-funktioner och lösningar för funktionssäkerhet och säkerhet, har Anybus-tekniken alltid varit i framkant och täcker nu även trådlös teknik. Idag används sju miljoner Anybus-produkter på fältet. Den flerfaldiga nätverksanslutning som erbjuds av Anybus-konceptet är fortfarande en nyckelfaktor för användaren.

Bilden:
Från vänster till höger; Christian Berghdahl, Product Marketing Manager, Anybus, HMS Networks, Bartek S. Candell, General Manager – MU Asia, HMS Networks, Toshihisa Tsukuda , Manager Software Section II och Kazunobu Maruyama, Specialist Software Section I Development Dept. på IAI.
Bild: HMS Networks