Nyheter

Mobilaris Mining & Civil Engineering vinnare i Swedish Mining Innovation Award

Luleåföretaget Mobilaris Mining & Civil Engineering utsågs i eftermiddag som vinnare i Swedish Mining Innovation Award med vår nya innovativa produkt för gruvindustrin; Mobilaris Onboard. Tävlingen anordnas av SIP STRIM (Strategiska innovationsprogrammet för svensk gruv- och metallutvinnande industri) i syfte att belöna en innovation eller ett projekt som varit av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

Juryns motivering till vinnaren av SIP STRIM Swedish Mining Innovation Award 2019:

”Vinnaren av Swedish Mining Innovation Award 2019 har med stor uppfinningsrikedom hittat en lösning som är en förutsättning för det paradigmskifte som gruvbranschen står inför. Innovationen har global potential, och är ett fint exempel på svensk gruvinnovation i framkant. Man har med stor innovationshöjd kombinerat befintliga tekniker och skapat nya flexibla lösningar som enkelt integreras i befintliga system. Lösningen som är ett steg mot Industri 4.0 i gruvindustrin bidrar till ökad personsäkerhet, bränslebesparing och ökad produktivitet. Vinnaren är: Mobilaris med Mobilaris Onboard”

Bild: Mobilaris