Nyheter

Grön omställning på agendan när näringsministern talar inför gruvbranschen

Näringsminister Ibrahim Baylan medverkar och talar idag på branschföreningen Svemins årliga höstmöte. Temat för årets möte är mineralbidraget – gruvbranschens bidrag till det långsiktigt hållbara samhället.

I sitt anförande kommer näringsministern att tala om svensk gruv- och mineralnärings betydelse för klimatomställningen och målet att bli världens första fossilfria välfärdsland.

– Svensk gruv- och mineralnäring har stor betydelse för Sverige och skapar jobb, välfärd och utveckling av ny teknik som i många fall är världsledande och ligger i framkant för den gröna omställningen.

Svemin är en branschförening för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige och står bakom initiativet mineralbidraget. Initiativet består av ett antal strategiska hållbarhetssatsningar för att klara de globala målen i Agenda 2030 och bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Tid: Onsdag 27 november, kl. 10.00
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm