Nyheter

SKF riskerar böter för kartellbildning

SKF har gjort sig skyldig till kartellbildning i Indien. Den slutsatsen drar en utredning som landets konkurrensmyndighet genomfört och som Reuters tagit del av, skriver Dagens Industri.

Nu står SKF inför risken att åka på rejäla böter.

Den indiska konkurrensmyndigheten CCI inledde en utredning mot fem bolag, bland annat SKF, 2017 efter misstankar om att företagen gemensamt höjde priserna till kunder inom bilsektorn mellan 2009–2014.

Det var den 6 maj som CCI kom med en rapport där myndigheten ska lade fram anklagelser mot att SKF:s indiska bolag, Schaeffler, National Engineering Industries och Tata Steel ska ha diskuterat och kommit överens om priser.

I rapporten, som inte har offentliggjorts, framgår det att CCI har analyserat bland annat e-postmeddelanden och telefonsamtal bolagen emellan.

Enligt Reuters, som har läst en kopia av rapporten, ska CCI:s utredning även ha funnit bevis för att nyckelpersoner från företagen har träffats för att diskutera prissättningar och annan strategisk information.