Nyheter

Parans Solar Lighting – storaffärer i sikte

Parans Solar Lightings affär har under resans gång förändrats då bolaget styrt sin verksamhet mot större affärer där ledtiderna är långa. Ett exempel är ett tunnelprojekt i Nederländerna. I takt med att bolagets partnernätverk byggs ut har orderboken fyllts på och antalet potentiella affärsmöjligheter ökat till ett värde om 50 miljoner kronor.

Parans har kommit mycket långt i förhandlingarna med en kinesisk potentiell partner. En avsiktsförklaring gjordes i november kring utveckling av smarta lyktstolpar med 5G-teknik. Affären väntas kunna slutföras innan årsskiftet. En sådan affär skulle medföra ett rejält lyft för bolagets kommande intäkter Detta kan på sikt resultera i ett nytt affärsområde för Parans vid sidan av solljusprodukter i fastigheter.

Mangold uppdaterar Parans Solar Lighting. Mangolds basscenario, baserat på en DCF-värdering, ger ett värde på aktien som uppgår till 2,27 kronor. Det medför en uppsida på 70 procent från nuvarande kursnivå.