Nyheter

Trelleborg förvärvar amerikansk tillverkare av rotationstätningar

Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions tecknat avtal om att förvärva amerikanska Tritec Seal. Företaget erbjuder specialutvecklade tätningslösningar i polytetrafluoreten (PTFE).

Förvärvet stärker Trelleborgs produktportfölj inom främst rotationstätningar samtidigt som affärsområdet får tillgång till nödvändig utökad produktionskapacitet.

Tritec Seal har huvudkontor i Fenton, Michigan, USA. Försäljningen uppgick till cirka 300 MSEK för 2018. Tilläggsförvärvet är ett led i Trelleborgs strategi att stärka positionerna inom attraktiva marknadssegment.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna den förvärvade verksamheten till Trelleborg. Med Tritec Seal kan vi utöka vår produktion och vårt erbjudande av PTFE-tätningar. Tillsammans med deras servicemodell för underhåll, reparation och drift (MRO) och vårt serviceerbjudande, Service Plus, får vi dessutom ett starkt erbjudanden till lokala OE-kunder, säger Peter Hahn, affärsområdeschef för Trelleborgs Sealing Solutions.

Affären förväntas vara slutförd under det fjärde kvartalet 2019.

Bild: Pixabay