Nyheter

Moxa presenterar en äkta enhetlig nätverksinfrastruktur aktiverad av TSN för framtidens fabriker

Moxa Inc., ledande inom industriell kommunikation och nätverk, har idag lanserat företagets TSN-lösning (Time-sensitive Networking) för framtidens fabriker och kommer att visa detta i en äkta enhetlig nätverksinfrastruktur aktiverad av företagets TSN-teknologier på Smart Production Solutions (SPS) 2019.

Ramverkslösningen integrerar enheter och protokoll, såsom CC-Link IE TSN av CC-Link Partner Association (CLPA) och OPC UA över TSN initierat av OPC Foundation. Dessutom har Moxa också aktivt samarbetat med partnerföretag från varje organisation för att slutföra kompatibilitetstester och för att överbrygga enheter till en öppen, driftskompatibel, harmoniserad miljö baserad på TSN, vilket underlättar konvergens för OT/IT-nätverk, tillverkning av plug-and-produce och edge-intelligens.

– Moxa har varit en av de första anhängarna av OPC FLC-initiativet (Foundation Field Level Communications) och har arbetat ambitiöst med viktiga aktörer inom automationsindustrin inklusive acontis, B&R. Dessutom är Moxa en partner i CLPA och har arbetat med en av nyckelaktörerna – Mitsubishi Electric. Vårt mål är att driva innovativ teknik, såsom TSN, för att säkerställa att framtidens industriella automationsapplikationer fungerar under en verkligt enhetlig infrastruktur, säger Andy Cheng, President för Strategic Business Unit på Moxa. Vi är glada över vår live-demo som visar enheter från flera maskinleverantörer som använder olika protokoll men som fungerar på en enhetlig TSN-infrastruktur. Vi tror att detta kommer att bli framtiden för automationsapplikationer.

Baserat på Moxas samarbete med andra ledande aktörer i TSN-ekosystemet erbjuder företagets lösning en enhetlig nätverksinfrastruktur som stöder kritiska och icke-kritiska paketöverföringar över ett konvergerat nätverk. Det enhetliga nätverket kan också stödja applikationer som kräver hög bandbredd, kommunikation i realtid och höga nivåer av determinism och prestanda, t.ex. rörelsekontroll. Tack vare vår TSN-lösning är det mycket lättare att bygga en framtidssäker nätinfrastruktur med hög flexibilitet för automation. Dessutom kan ägarna minska den totala ägandekostnaden (TCO), eftersom infrastrukturen är lätt att underhålla.

– Det unika förslaget till lösning är att den möjliggör en mer flexibel industriell nätverkshantering tillsammans med standardiserad OPC UA över TSN för kommunikation på alla nivåer inklusive kontrollenhet-till-kontrollenhet och kontrollenhet-till-fältenheter, förklarar Stefan Bina, Product Manager för Industrial IoT Network Solutions hos B&R Industrial Automation GmbH. Genom nära samarbete med vår partner Moxa, som har sin omfattande industriella Ethernet- och nätverksexpertis, kan B&R och Moxa hjälpa till att säkerställa att konfigurationen sker på en verkligt enhetlig plattform, vilket öppnar upp nya och spännande möjligheter för fabriker i framtiden.

– I ljuset av konvergensen mellan OT- och IT-nätverk implementerar Mitsubishi Electric CC-Link IE TSN över hela sin Factory Automation-portfölj. Detta garanterar kvaliteten på tjänsterna på OT- och IT-nivåerna med en standard Ethernet-infrastruktur och möjliggör effektivt konvergensen. Samarbetet med Moxa om en banbrytande TSN-enhetlig nätverksinfrastruktur som integrerar våra CC-Link IE TSN-enheter för IIoT-kommunikation stärker vår strategi för att möjliggöra denna konvergens, säger Hartmut Pütz, President Factory Automation, Mitsubishi Electric Europe.

Utöver detta noteras det ofta i hela branschen att edge intelligence tillsammans med funktioner för realtidsnätverk är ett väsentligt krav vid framtidens fabriker, eftersom det underlättar edge-analys och edge-kontrollenheter och optimerar konstruktionen av system. Genom att samarbeta med sina partners har Moxa integrerat edge intelligence i denna TSN-lösning.

– Moxa spelar en viktig roll när det gäller att koppla alla enheterna i en TSN-lösning, och acontis TSN-programvara bevarar realtidskapacitet upp till applikationsnivån när du skickar och tar emot data från hårdvaran. Slutresultatet av detta samarbete är intelligent, deterministiskt nätverk i nätverkets kant/edge, förklarar Stefan Zintgraf, General Manager på acontis Technologies GmbH.

Förutom att demonstrera TSN-lösningar i sin monter (Hall 9, Monter 231), kommer Moxa också att delta i gemensamma demonstrationer med organisationerna nedan över hela mässan på SPS 2019:

• acontis technologies GmbH (Hall 5, Monter 418)
• CC Link Partner Association (CLPA) (Hall 5, Monter 106)
• Ethernet POWERLINK Standardization Group (EPSG) (Hall 5, Monter 306)
• EtherCAT Technology Group (ETG) (Hall 5, Monter 310)
• Grossenbacher Systeme AG (Hall 7, Monter 581)
• Industrial Internet Consortium (IIC) Testbed (Hall 6, Monter 360)
• Labs Network Industrie 4.0 Testbed at OPC Foundation (Hall 5, Monter 347)
• Mitsubishi Electric Europe B.V. Niederlassung Deutschland (Hall 7 Monter 391)

Moxas åtagande att utveckla TSN-teknik (Time-sensitive Networking)

Moxa har alltid varit passionerad när det gäller att bygga innovativ teknik och lösningar för industriell anslutning. Som en del av företagets engagemang för att utveckla TSN-teknologier har Moxa deltagit i fyra av världens viktigaste testbäddar för TSN-interoperabilitet för att säkerställa att lösningen var stabil och pålitlig innan den släpptes på marknaden.

Dessutom var Moxa en av de första medlemmarna i OPC FLC:s styrkommitté (Foundation Field Level Communications). Moxa har samarbetat med sina partners för att aktivt genomföra TSN-nätverkslösningen. Moxa kommer att fortsätta att delta i utvecklingen av TSN-teknologier och se till att företagets kunder har enhetlig, öppen och standard Ethernet-infrastruktur.

Moxa kommer att presentera sin verkligt enhetliga nätverksinfrastruktur aktiverad av TSN på SPS 2019 i Nürnberg, 26-28 november. Möt företagets experter i monter 231 i hall 9. De ser fram emot att prata med dig!

Bild: Moxa