Nyheter

High Performance; Största enskilda ordern från Kina hittills

Nexam Chemical har tagit en order om motsvarande ca 1,3 miljoner SEK inom High Performance området i Kina. Ordern kommer ifrån Nexam Chemicals distributör i Kina och är en följd av en framgångsrik kundbearbetning under året. Den produkt som ordern gäller används inom området högtemperaturkompositer och kommer att säljas vidare till ett flertal kunder i landet.

– Vi ser Kina som en allt viktigare marknad för oss. Under lång tid var landet ett område där vi köpte råvaror, men under de senaste 2 åren har detta ändrat sig i rask takt. Kina är nu en expansiv marknad för oss, där vi ser stora framtidsmöjligheter inom flera av våra segment, säger Lars Öhrn försäljningsansvarig för Nexam Chemical, nyss hemkommen från Shanghai.

Om Nexam Chemical:

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster.