Nyheter

Rubix Haarlem blir NSK Certifierad AIP Service Branch

Hollandbaserade Rubix Haarlem, en specialistleverantör av mer än 400.000 MRO-produkter (underhåll, reparation och översyn) till industri- och underhållskunder från alla sektorer, har blivit Certified AIP Service Branch.

En intensiv kvalificeringsprocess avslutades med en serie slutanvändarbesök av team från både NSK och Rubix Haarlem. Rubix Haarlem grundades 1994 och var tidigare känt som AKN eller Brammer. Företaget är en mycket proaktiv filial i Rubix Group som är en erkänd leverantör av mervärde och teknikspecifika lösningar som passar individuella kundkrav.

Företagets relation med NSK är mycket stark och ledningsteamet ville bygga vidare på denna grund genom att använda AIP (Added Value Program) inom ramen för ett gemensamt samarbete.

AIP omfattar NSK-teknik och servicelösningar som designats för att tillföra mervärde hos slutanvändare genom att förbättra tillförlitligheten i deras maskiner samt öka tekniska kunskaper och total lönsamhet (via lägre totala ägandekostnader – TCO). Som Certified AIP Service Branch kommer Rubix Haarlem att ännu effektivare säkerställa kundernas drift och underhållsprocesser, vilket gör att dessa blir mer lönsamma, vilket sparar pengar i varje steg i processen.

Certifierad AIP Service Branch-utbildning påbörjades sommaren 2018, med ett Rubix-team som deltog i två sessioner på NSK:s utbildningscenter i Tilburg, Nederländerna. Den första sessionen omfattade de grundläggande principerna för AIP och hur den bäst tillämpas på kunderna, medan den andra fokuserade på viktiga aspekter såsom avkastning på investeringar, hur man utför AIP-undersökningar och hur man levererar lagerutbildning och genomför framgångsrika demonstrationer av AIP+.

Rubix Haarlem har ett komplett team för applikationsteknik som fokuserar på att tillföra värde för kunderna, så satsningen på AIP-programmet var en logisk utveckling som skulle göra det möjligt för företaget att bilda ett nära partnerskap med NSK.

När hela utbildningen var genomförd, gjordes gemensamma besök med Rubix Haarlem i två anläggningar med snackstillverkning. Denna aktivitet bildade det sista steget i processen Certified AIP Service Branch och involverade lanseringen av AIP med dessa kunder och utveckling av processkartor för varje anläggning.

Från dessa besök identifierades betydande potentiella kostnadsbesparingar, som alla kommer att dokumenteras och presenteras för slutanvändarna.

Utnämningen av NSK Certified AIP Service Branch för Rubix Haarlem ägde rum i juli 2019. I slutändan vill företaget bli ett centrum för spetskompetens och håller på att utveckla sin egen MRO-utbildningskapacitet i Haarlem med hjälp av NSK-produkter och material.

Bilden (från vänster till höger) är: Kiichi Oma, Deputy Director GAM Marketing, European Industrial Business Unit (EIBU), NSK; Jean-Yves Chapelet, Director GAM Marketing, Director Sales Division Västeuropa, EIBU, NSK; Paul Timmermans, Manager Operational Buying, Rubix Haarlem; Eric Dijkstra, Manager Bearings & Mechanical Power Transmission Benelux, Rubix Haarlem; Willy Jacobs, Territory Sales Manager Benelux & Nordics, EIBU, NSK; Takamasa Ohira, Deputy Managing Director EIBU, Director Sector Marketing EIBU, NSK; och Francisco Terol, Director Technical Centers, Rubix Haarlem.
Bild: NSK