Nyheter

Meltron certifierar nya prestanda för viktig industriprodukt

En av Meltrons viktigare lampor, den explosionssäkra modellen EX, för miljöer med mycket höga krav på täthet och explosionssäkerhet, t ex olje-, gas- , gruv- och läkemedelsindustri, har nu fått en utvidgad produktcertifiering godkänd av Eurofins, ett mycket respekterat finskt certifieringsinstitut.

Utvidgningen avser ett utökat temperaturintervall från -40 C till +60 C samt en tillåten seriekoppling, s.k. ‘daisy chain’, som gör det möjligt att enklare och effektivare sammankoppla många lampor i samma slinga.

– Båda dessa förbättringar – tillåten omgivningstemperatur och ‘daisy chain’ – har framförts som starka önskemål i våra dialoger med stora globala företag som Conoco-Phillips och Borealis, de uppfylls inte av andra leverantörer, säger Ville Sistonen, VD för Meltron.

– När vi nu klarar dessa prestanda och har certifiering kan vi gå tillbaka till dessa och andra tunga industriföretag och hoppas snabbt kunna föra konkreta dialoger. Dessa lampor är dessutom energieffektiva och ger högt ljusutbyte i förhållande till elförbrukningen. Det öppnar nya marknadsmöjligheter för Meltron.

Meltron AB designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, industribelysning och vägbelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industrier. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research.

Bild: Meltron