Nyheter

JUMO Safety Performance Innovativ, kompakt SIL- och PL-lösning för temperatur

SIL (Safety Integrity Level) och PL (Performance Level) blir allt viktigare, både inom processindustrin och inom maskin- och anläggningsteknik. I praktiken ställs dock användarna ofta inför komplexa utmaningar. Därför har JUMO utnyttjat sin expertis avseende produkter och lösningar inom dessa områden för att skapa det nya märket JSP (JUMO Safety Performance). Tillsammans med sin egen logotyp och gula färg kan JSP-produkterna enkelt identifieras

När JUMO safetyM temperaturbegränsare/säkerhetstemperaturvakt kombineras med certifierad givarteknik från JUMO, är hela SIL-kedjan – bestående av givare, styrenhet och manöverdon – redan beräknad och levereras med korrekt tillverkningsdeklaration.

JUMO safetyM STB/STW Ex är också lämplig för ATEX-/IECEx-/EAC-applikationer. Enheten uppfyller kraven i tryckkärlsdirektivet och maskindirektivet. En annan stor fördel är att denna lösning kan åstadkommas med nästan alla varianter av JUMOs temperatursonder.

Lösningar för andra mätstorheter
JUMO erbjuder också SIL- och PL-lösningar för andra mätstorheter, som tryck, nivå eller flöde. Här får kunderna alla säkerhetsrelaterade karaktäristiska värden för att kunna utföra erforderliga beräkningar. JUMO erbjuder också en rad olika fysiska givare som kan användas här. Detta innefattar JUMO dTRANS p20 och de elektromagnetiska flödesmätarna i serie JUMO flowTRANS MAG.

Andra JUMO-produkter som från och med nu kommer att finnas i gul JSP-version är bland annat JUMO dTRANS T06 mångfunktionell 4-tråds mätomvandlare, JUMO dTRANS T07 2-kanals mätomvandlare, en Ex-i repeater strömförsörjning/ingångsskiljeförstärkare samt JUMO exTHERM-AT explosionsskyddad, ytmonterad termostat.