Nyheter

Tata Steel Europa utser ny försäljningschef

Karl Haider tillträder idag (måndag 11 november) rollen som Chief Commercial Officer för Tata Steel i Europa för att ytterligare stärka företagets fokus på kunder. Han ersätter Henrik Adam i rollen som blev VD för Tata Steel i Europa i juni i år.

Karl började jobba för Tata Steel i Europa 2011 som Director Downstream Operations. Han inledde sin karriär inom stålindustrin som lärling vid stålkoncernen Voestalpine 1981. Han studerade teknisk kemi och företagsekonomi vid Johannes Kepler-universitet i Österrike. Karl har en doktorsexamen i naturvetenskap.

Från 1997 hade Karl ett antal kommersiella roller, inklusive produktchef och försäljningschef, på det nederländska kemikalieföretaget DSM från 2001 till 2006. Han återvände sedan till Voestalpine, först som projektledare och sedan som ledamot i styrelsen för High Performance Metals-avdelningen inom koncernen.

– Mina mål är enkla: att lyssna på våra kunder, förstå deras behov och leverera en utmärkt upplevelse för dem. Det är utmanande tider för den europeiska stålindustrin. Men vi har förmågan och beslutsamheten att lyckas, leverera våra löften och växa starkare för framtiden, säger Karl Haider.

Bilden:
Karl Haider.
Bild: Tata Steel