Nyheter

Sara Kvarfordh blir Stora Ensos projektledare för världsmästerskapen i Oberstdorf

Stora Enso kommer att vara huvudsponsor för världsmästerskapen i nordisk skidsport i Oberstdorf 2021. Detta är fjärde gången som Stora Ensos sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport. Sara Kvarfordh, 44 år, tillträdde rollen som projektledare 1 november 2019.

– Det känns fantastiskt att ha möjlighet att leda ett projekt som kombinerar tre av mina huvudintressen: sport, evenemang och PR. Jag ser mycket fram emot att hitta lösningar som skapar så mycket värde som möjligt av denna sponsring både internt och externt. Det är ett stort globalt projekt och det kommer att bli väldigt roligt och utmanande på samma gång, säger Sara Kvarfordh.

Tillsammans med den lokala organisationskommittén i Oberstdorf bidrar Stora Enso till att göra världsmästerskapen till ett så hållbart sportevent som möjligt.

– Det ger oss fantastiska möjligheter att stärka varumärket och öka medvetenheten om fördelarna med förnybara produkter och lösningar. Detta sponsringsprojekt blir en riktigt bra plattform för att skapa engagemang bland medarbetare och kunder över hela världen, säger Sara Kvarfordh.

Sara har en karriär på 20 år inom Stora Enso i olika kommunikationsroller. Hon har arbetat på forskningscentret i Karlstad, på Skoghalls Bruk och de senaste fyra åren på kontoret i Stockholm. Hon är också en entusiastisk löpare och längdskidåkare.

– Jag gillar verkligen att tävla och att resa. Ofta försöker jag kombinera mina semesterresor med ett lopp. I år har jag bland annat tävlat i längdskidåkning i Marcialonga i Italien och sprungit Chicago Marathon, säger Sara Kvarfordh.

Sara kommer även att arbeta med två andra av Stora Ensos sponsringsprojekt; den nya träbyggnaden Wisdome på Tekniska museet i Stockholm och den svenska paviljongen på världsutställningen Expo 2020 Dubai.

Världsmästerskapen i nordisk skidsport i Oberstdorf, Tyskland äger rum 23 februari till 7 mars 2021.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och 2018 uppgick omsättningen till 10,5 miljarder EUR.

Bilden:
Sara Kvarfordh.
Bild: Stora Enso