Nyheter

Midsummer växer vidare och anställer kommunikationschef

Solenergiföretaget Midsummer växlar upp sitt kommunikationsarbete och anställer nu Helena Engelbrecht som kommunikationschef. Helena har en bakgrund inom besöksnäringen hos bland andra SkiStar och Åre Destination och kommer senast från en anställning som PR & Social Manager på Publicis Media i Stockholm. 

Intresset för Midsummer är fortsatt stort bland investerare, media och allmänheten sedan börsnoteringen i juni 2018, samt lanseringen av nya konsumentprodukten Midsummer Solar Roofs. Nu kopplar Midsummer ett tydligare grepp om sitt PR- och IR-arbete med målet att öka synligheten ytterligare, bygga varumärket Midsummer och Midsummer Solar Roofs samt driva opinion.

– Midsummer har växt med 460 procent på 5 år och fått mycket uppmärksamhet både medialt och bland investerare. Helenas breda erfarenhet inom både corporate communications, platsmarknadsföring och marknads-PR blir en viktig del i vår fortsatta resa att stärka Midsummer på den svenska marknaden såväl som internationellt, säger Sven Lindström, VD, Midsummer AB.

Helena Engelbrecht är utbildad journalist och har under de senaste tio åren arbetat med kommunikation och sociala medier i olika roller, senast som PR och Social Manager på Publicis Media. Dessförinnan jobbade hon i Åre med PR, destinationsutveckling och platsmarknadsföring för bland andra Åre Destination och Skistar. Hon har även drivit eget inom samma område.

–  Då jag i tidigare roller arbetat mycket med varumärket Sverige internationellt vet jag hur stolta vi kan vara över vår industri, teknologi och energiproduktion. Midsummer är ett otroligt intressant företag som ligger i framkant vad gäller innovation och teknologi inom förnybar energi. Det känns därför extra bra att få bli en del av Midsummer och ytterligare stärka synligheten både lokalt och globalt och mot investerare, säger Helena Engelbrecht, kommunikationschef, Midsummer.

Helena påbörjade sin anställning 14 oktober och kommer även att ta plats i Midsummers ledningsgrupp.