Nyheter

Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 – kan integreras i IIoT

Kraftförsörjningsföretaget Eaton har släppt sitt nya flerfunktionsrelä, EasyE4. Modellen har upp till elva expansionsmoduler, 188 ingångar/utgångar – och kan samordna i IIoT systemarkitekturer.

EasyE4 har ett enkelt, effektivt och smidigt styrsystem som är anpassat för industriell- och byggnadsapplikationer. Den är även betydligt mer kompakt än easy500, easy700 och easy800 som den ersätter.

Den nya produkten har upp till elva expansion moduler och upp till 188 ingångar/utgångar. Används den i kombination med övriga Eaton-produkter så har den möjlighet att integreras i IIoT (Industrial Internet of Things) systemarkitektur med hjälp av det integrerade Ethernet-gränssnittet.

Fördelarna med EasyE4 är att den har otroligt snabb svarstid på ynka två millisekunder. Den erbjuder också en användarvänlig programmering med fyra olika programmeringsspråk. Även text, grafik och bakgrundsfärger kan anpassas individuellt, vilket gör det möjligt för ett företag att implementera sin egen design, säger Mattias Johansson, produktchef på Eaton.

Tack vare den integrerade webbservern kan informationen i EasyE4 även nås via exempelvis smartphones, datorer eller surfplattor.

Om Eaton

Eatons elverksamhet är globalt ledande med expertis inom kraftdistribution och kretsskydd, avbrottsfri kraft, styrning och automatisering, belysning och säkerhet, konstruktionslösningar och kopplingsenheter, lösningar för tuffa och farliga miljöer samt tekniska tjänster. Eaton är genom sina globala lösningar utrustat för att svara på de viktigaste utmaningar inom strömhantering som vi har idag.

Eaton är verksamt inom krafthantering och hade en omsättning på 21,6 miljarder dollar 2018. Eaton levererar energisparande lösningar som hjälper kunderna att effektivt hantera elektrisk, hydraulisk och mekanisk kraft på ett säkert och hållbart sätt. Eaton arbetar för att förbättra livskvaliteten och miljön genom användning av tekniska lösningar och tjänster för krafthantering. Eaton har cirka 100 000 anställda och bedriver försäljning i över 175 länder. För mer information, besök www.eaton.com

Bild: Eaton