Nyheter

Cameus projektleder byggnationen av en 42 MW vindpark i Västerbotten

Cameus har inlett ett samarbete med det schweiziska energibolaget Fu-Gen och den brittiska fondförvaltaren Abraxas Capital Management om att projektleda byggnationen av Fjällboheden vindpark med tio vindkraftverk utanför Skellefteå.

Vindparken kommer att byggas ett par mil nordväst om Skellefteå. Den sammanlagda kapaciteten för projektet blir 42 MW, vilket motsvarar en produktion på drygt 160 GWh/år. Anläggningen byggs under ledning av Cameus.

– Jag ser fram emot samarbetet med Fu-Gen och Abraxas. Detta är det femte vindkraftsprojektet som Cameus genomför i Norden och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på marknaden, säger Rikard Carlström, VD för Cameus.

Under hösten 2019 påbörjas bygget av nätanslutningen. Vägar och fundament kommer att byggas under sommaren 2020. Vindparken beräknas börja producera grön el sommaren 2021.

Fakta om projektet
– Den nya vindparken kommer att bestå av 10 st Vestas V150 4,2 MW.
– Totalhöjden av turbinerna är ca 200 m.
– De största underentreprenörerna är: Vestas (turbiner), Stenger Ibsen Construction (fundament, vägar och elnät) och Vattenfall (elanslutning).

Bilden:
Glötesvålens vindpark i Härjedalen.
Bild: OX2