Nyheter

Svenska landslaget ska bli bäst i Europa

På fredag avgörs världsmästerskapet i lag i Timbersports. 22 landslag gör upp om kampen som världsmästare och det svenska landslaget har satt ett högt mål i år. För första gången någonsin ska de ta sig hem från VM och vara bäst i Europa. Ett sådant mål kan till och med sluta med en topplacering.

I helgen hade det svenska landslaget en sista samling och genrep inför VM som avgörs på fredag och lördag i Prag. Under träningslägret på anläggningen i Orsa låg fokus på att träna ihop sig inför lag-VM där det svenska laget har goda chanser att nå långt.

Historiskt sett har laget en bästa placering som fyra under VM 2014 men de senaste åren har de varit nära att slå nytt svenskt rekord. Inför årets mästerskap har samtliga svenska atleter tränat hårt för att kunna hänga med världseliten.

– Vi är i bra form och i år är vi extra revanschsugna! Det är hård konkurrens om topplaceringarna men det är såklart en dröm att stå på pallen, säger Calle Svadling.

Vill bli bästa europeiska lag

Sedan flera år tillbaka brukar de stora nationerna USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland slåss i toppen, det är även i dessa länder som sporten har sina rötter. Det finns många bra landslag under VM i år och flertalet är från Europa. Det svenska landslaget är i bra form och satsar på att stå som bästa europeiska landslag när lag-VM är avgjort på fredagskvällen.

– Vi har aldrig haft sådana här bra möjligheter som vi har i år och vi måste ned runt minuten om vi ska slåss mot lag som Tyskland, Polen och Tjeckien, säger lagkapten Hans-Ove Hansson.

Svenska landslaget 2019:

Pontus Skye, Leksand
Calle Svadling, Bjursås
Johannes Eriksson, Avesta
Emil Hansson, Bergkarlås
Ferry Svan, Vansbro

Datum och tid VM 2019:

Fredag 1 november: lag-VM, start klockan 19.00.
Lördag 2 november: individuella VM, start klockan 19.00.

Bilden:
Svenska landslaget under VM i Liverpool 2018.  Från vänster: Johannes Eriksson, Calle Svadling och Pontus Skye.
Foto: STIHL Timbersports