Nyheter

Arctic Infra vinner fyra nya kontrakt

Infrastrukturbolaget Arctic Infra vinner fyra uppdrag i Aitik-området åt Boliden Mineral AB. Boliden Aitik är Skandinaviens största dagbrott och en av Europas största koppargruvor. Uppdragen beräknas starta i oktober och ska färdigställas i början av 2020.

Arbetena innefattar bland annat rivning och nybyggnation av en infartsväg, byggnation av ett 2000 meter långt skärmdike runt dagbrottets västra sida samt materialtransport.

Arctic Infra kommer även att utföra mark- och montagearbete av en ny pumpstation vid Sakajoki som angränsar till E10. Det uppdraget innefattar schakt, el- och rörentreprenad.

– Det är glädjande att vinna Bolidens förtroende, och med dessa kontrakt ta steget in i gruvindustrin. Det är en viktig industri både för oss och regionerna Norr- och Västerbotten då den skapar fler arbetstillfällen och ett rikare samhälle. Nu ser vi fram mot att leverera en starkare infrastruktur till Boliden Aitik, säger Mikael Johansson, VD på Arctic Infra.

Arctic Infra AB har huvudkontor i Luleå och platskontor i Gällivare. Bolaget bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten.

Bild: Arctic Infra