Nyheter

Smurfit Kappa arbetar med specialbryggeriet Vanhonsebrouck för att ersätta engångsplastförpackningar

Smurfit Kappa har arbetat med ett välkänt belgiskt specialbryggeri för att tillverka ett hållbart förpackningskoncept som har eliminerat behovet av krympfilm.

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck i Belgien var ute efter att införa en helt cirkulär leveranskedja och gjorde ett antal förändringar. Dessa inkluderade återvinningsbara burkar istället för glas, för att ta fram ytterligare en mer framtidssäker förpackningslösning och ta bort plasten.

Smurfit Kappa rekommenderade en 100 % återvinningsbar pappersbaserad lösning som eliminerade behovet av krympfilm. Den hållbara nya förpackningen fick också en snygg design och hade ett inbyggt handtag för att förenkla transporten för kunden.

I en kommentar till samarbetet sa Kasteel Brouwerij Vanhonsebroucks VD, Xavier Vanhonsebrouck: – Det var väldigt skönt att kunna diskutera våra planer med Smurfit Kappa eftersom de också har en innovationskultur och arbetade med oss för att hitta rätt lösning. Vi har den perfekta förpackningen för framtiden nu.

Smurfit Kappas CEO för Europa, Saverio Mayer tillade:

– Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck har många spännande planer på att expandera till nya marknader och ett ständigt växande sortiment som vi ser fram emot att samarbeta med dem kring.

– Båda våra företag delar ett djupt engagemang för hållbarhet och Smurfit Kappas initiativ Better Planet Packaging öppnar upp en värld av möjligheter för oss båda.

Året efter lanseringen av Smurfit Kappa Better Planet Packaging har antalet kunder som väljer pappersbaserade förpackningar som ett alternativ till mindre återvinningsbara alternativ. Förpackningslösningen som skapades för Vanhonsebrouck är ett viktigt komplement till Smurfit Kappas portfölj av hållbara förpackningslösningar för konserverade produkter.