Nyheter

Schneider Electric lanserar nästa generation av plattformen EcoStruxure™ Power

Schneider Electric, ledande inom digital transformation av energihantering och automatisering, lanserar nu en betydande utveckling av den digitala plattformen EcoStruxureTM Power. Den utvecklade lösningen innebär den tredje generationens ExoStruxure-plattform och drar nytta av digital teknik för att leverera ökad effektivitet, tillförlitlighet och utökad säkerhet vid eldistribution.

Utvecklingen bygger på EcoStruxureTM Powers robusta, öppna och intuitiva arkitektur med nya verktyg som möjliggör en smidig och sömlös digitalisering.

EcoStruxureTM Power, som lanserades av Schneider Electric 2016, är en IoT-anpassad arkitektur och plattform som digitaliserar och förenklar eldistributionssystem för låg- och mellanspänning. Lösningen förser användare med data som genom analys utgör grunden till beslut som innebär ökad säkerhet för såväl människor som tillgångar, samt maximerar effektiviteten och kontinuteten hos verksamheter.

– EcoStruxureTM Power utformades för att möta våra kunders krav och förväntningar på ett digitaliserat eldistributionssystem. Den senaste utvecklingen och förbättringen av lösningen visar vårt kontinuerliga engagemang och strävan mot att erbjuda det mest robusta, digitala ekosystemet som finns att tillgå på marknaden idag, säger Philippe Delorme, koncerndirektör för Energy Management hos Schneider Electric.

Några av fördelarna med nya EcoStruxureTM Power

Säkerhet – Kontinuerlig termisk övervakning vilket minskar risken för bränder till följd av elektricitet. Lösningen signalerar och upptäcker tidigt felaktiga anslutningar och onormala temperaturökningar på installationer. Genom att minska eller eliminera behovet av periodiska termografiska inspektioner kan de totala ägandekostnaderna minskas med upp till 60 procent under hela livscykeln jämfört med mer traditionella metoder.

Nya ExoStruxure övervakar också ljusbågsvakter med EcoStruxure Power monitoring Expert och EcoStruxure Power SCADA Operation.

Effektivitet – Med applikationen Energy Performance är det sedan tidigare möjligt att integrera Power Monitoring Expert med SCADA-system för optimerad energiövervakning. Nu kan kapaciteten hos Schneider Electric EcoStruxureTM Power utnyttjas ytterligare då Schneider Electric Power Monitoring Expert integreras med AVEVAs industriella programvara – Wonderware. Integrationen gör det möjligt att få tillgång till viktiga KPI-data baserade på energianvändning för att på så sätt jämföra och analysera energianvändning per processapplikation.

Cybersäkerhet

Easergy P5-reläskydd Easergy T300 RTU och Enerlin’X IFE ställverksserver har samtliga förbättrats i linje med Schneider Electrics omfattande cybersäkerhetsstrategi, samt i enlighet med den etablerade ISA / IEC 62443-standarden för säkerhet.

Nya EcoStruxure Cybersecurity Admin Expert är ett omfattande och intuitivt konfigurations- och policyverktyg för att förbättra cybersäkerheten inom operativa teknikmiljöer.

Läs mer om nya EcoStruxureTM Power och den vidareutvecklade programvaran och tjänsterna här: https://www.se.com/se/sv/work/campaign/innovation/power-distribution.jsp

Bild: Schneider Electric