Nyheter

Industriföretaget Nord-Lock Group får prestigefyllt exportpris

Malmöbaserade industriföretaget Nord-Lock Group har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Export Hermes, som delas ut av Fonden för Exportutveckling. Nord-Lock Groups VD och koncernchef Fredrik Meuller tog emot priset av H.K.H prins Daniel vid Tendensdagen på Musikaliska i Stockholm.

Nord-Lock Group ägs av Investment AB Latour, som är noterat på Stockholmsbörsen. Koncernen omsätter 1,4 miljarder kronor, har 600 anställda i 25 länder och huvudkontor i Malmö.

Nord-Lock Group är en världsledande tillverkare av säkra och pålitliga system för att hindra att skruvförband i avancerade applikationer lossnar.

Nord-Lock Group får utmärkelsen Export Hermes för sin killåsningsbricka, en produkt som är globalt ledande för sin förmåga att säkra skruvsystem som utsätts för kraftiga vibrationer eller dynamisk belastning. Den används i allt från vindkraftverk, Shinkansen-tåg, NASA-satelliter till halvledarfabriker över hela världen.

Utmärkelsen Export Hermes har delats ut sedan 1981 till svenska företag som genomfört exceptionella exportframgångar och därigenom bidragit till svenskt välstånd. Juryns motivering att dela ut årets pris till Nord-Lock Group är:

”Nord-Lock Group har en vibrationssäker företagshistoria som krävt både gedigen ingenjörskunskap och innovationer för att bli det framgångsrika exportföretaget som i det fördolda håller ihop mycket av vad ett modernt samhälle vilar på.”

Nord-Lock är den osannolika historien om hur en innovation från ett konkursat kanadensiskt bolag köptes av ett litet bolag i Mattmar, Jämtland. Företaget kämpade i många år med att ta produkten till marknaden och 1982 tillverkades det första paret killåsningsbrickor i en lada i Mattmar.

Tolv år senare förvärvades Nord-Lock Group av det börsnoterade investmentbolaget Latour och man har vuxit till ett världsledande företag med global produktion i Mattmar.

– Nord-Lock Group har målmedvetet byggt en världsledande verksamhet med många av världens mest kända företag på kundlistan. Idag omsätter Nord-Lock Group 1,4 miljarder kronor, har 600 anställda i 25 länder. Vår resa har varit fantastisk och vi har glädjande nog bara skrapat på ytan hittills, säger Fredrik Meuller, Nord-Lock Groups VD och koncernchef.

Ett långsiktigt arbete för att stärka varumärket Nord-Lock, med fokus på säkerhet, har gjort att kunder och användare runt om i världen vänder sig till Nord-Lock Group med sina mest krävande skruvsäkringsutmaningar.

Nord-Lock Group är världsledande tillverkare av säkra och pålitliga skruvsäkringssystem. Produktportföljen innehåller flera innovativa teknologier som Nord-Lock killåsning, Superbolt spännelement, Boltight hydraulisk åtdragning och Expander ledbultsförband. En global säljorganisation och internationella partners förser kunder med djupgående expertkunskap och rätt lösningar för alla typer av skruvsäkringsbehov. Nord-Lock Group omsätter 1,4 miljarder SEK. Bolaget är helägt av Investment AB Latour, ett företag som är noterat på Stockholmsbörsen.
Läs mer på www.exportutveckling.se

Bild: Nord-Lock Group