Nyheter

Equinor och HCL förnyar jätteavtal

Nytt mångmiljonavtal med fokus på moln- och IT-infrastruktur ska hjälpa Equinor att öka flexibiliteten i verksamheten och förbättra kundupplevelsen globalt.

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL), har förnyat sitt IT-verksamhets- och transformationsavtal med Equinor, den största leverantören av olja och gas på den nordiska energimarknaden och världens största offshore-operatör. Detta mångmiljonavtal kommer att fokusera på IT-infrastruktur och molntjänster för att stödja Equinor med effektivisering, att göra deras IT-verksamhet pålitligare, samt att bistå dem i deras molninitiativ.

Detta är ett betydande steg framåt baserat på ett 7-årssamarbete mellan HCL och Equinor, som dessutom visar på HCLs förståelse för Equinors verksamhet. HCL och Equinor är glada över att fortsätta sitt samarbete när nu Equinor går vidare i sin digitaliseringsstrategi genom att påskynda molnresan och öka fokuset på användarupplevelse. Detta kommer att hjälpa Equinor att identifiera nya sätt att arbeta för ökad hastighet och smidighet, samt att erbjuda dem en robust plattform för deras digitala initiativ.

Equinor, med sina rötter inom olje- och gasindustrin, utvecklas som företag, inklusive med ökat fokus på alternativa energikällor. Dessutom utvecklar företaget sina affärsprocesser för att de ska bli så smidiga, innovativa och effektiva som dagens och morgondagens affärsmiljö kräver.

– Denna förnyelse av IT-infrastruktur och övergång till molntjänster, i kombination med digitala transformationsinitiativ för Equinor, belyser en nyckelfaktor i HCLs framgångsstrategi, som handlar om att skapa nöjda kunder och leverera ett bestående värde över tid för att bygga långvariga relationer, säger Pankaj Tagra, EVP & Head of Nordic & DACH Business at HCL Technologies. Vårt engagemang med Equinor har expanderat som ett transformationspartnerskap, där vi kan driva framtida värde för dess verksamhet genom våra strategiska Mode-2-erbjudanden, inklusive molntjänster.

HCL arbetar med etablerade och framväxande energi- och serviceföretag och hjälper dem att driva kundcentrerade transformationsinitiativ genom teknologisamarbeten, strategisk IP och starka leveransprocesser, levererade lokalt, nearshore, offshore och via innovation labs.

Bild: HCL