Nyheter

Seco Tools lanserar nya Duratomic® TM-sorter för svarvning i rostfritt stål

Seco lanserar tre nya sorter speciellt för svarvning i rostfritt stål med den senaste Duratomic® teknologin med Used-Edge Detection. De nya sorterna, TM1501, TM2501 och TM3501 ger stabil bearbetning och förbättrar produktiviteten i material från austenitiskt rostfritt stål till höglegerat, superduplexstål.

Det utökade programmet består av 479 st olika TM-artiklar och omfattar även tre nya geometrier med spånbrytare, som optimerats för finbearbetning och medelgrov bearbetning i rostfritt stål.

TM1501 är utformad för högsta skärhastighet, produktivitet och slitstyrka i applikationer med kontinuerligt ingrepp för detaljer i austenitiskt rostfritt stål. TM2501 är förstahandsvalet för låglegerat till medellegerat rostfritt stål och fungerar utmärkt som en allmän sort, som ger lång verktygslivslängd och seghet över ett brett applikationsområde.

En helt ny sort för de tuffaste, höglegerade rostfria stålen, inklusive duplex och superduplexstål, är TM3501 som också erbjuder hög prestanda för alla applikationer i rostfritt stål.
Den unika FF1-spånbrytaren för sort TM3501 ger överlägsen spånkontroll vid finbearbetning i rostfritt stål, medan nya MR3 och M3 kompletterar MF4 och M5 vid medel-grov bearbetning.

Dessa tre Duratomic®-sorter omfattar innovationer baserade på världsledande utvecklingsarbete inom beläggningsteknik som anpassats till kundernas tillämpningsbehov. Utöver överlägsna mekaniska och termiska egenskaper har beläggningen även en kromfärgad Used-Edge Detection-teknik, som gör att du får kontroll på varje skäregg och undviker att ej använda eggar kasseras.

För mer information om de nya Duratomic®-svarvsorterna, kontakta din lokala Seco-representant eller besök www.secotools.com och respektive produktsidor för TM1501, TM2501 och TM3501.

Seco Tools AB är ett globalt företag med huvudkontor i Fagersta, Sverige, man finns representerade i fler än 75 länder. Seco utvecklar och tillverkar verktyg för skärande bearbetning inom områdena fräsning, svarvning, hålbearbetning och hållande system. I mer än 80 år har Seco levererat verktyg och tjänster som tillverkare behöver för maximal produktivitet och lönsamhet.

Bild: Seco