Nyheter

Marie Trogstam har inlett arbetet som Hållbarhetschef på ÅF Pöyry

Den 1 oktober började Marie Trogstam som Hållbarhetschef på ÅF Pöyry. I rollen som Hållbarhetschef kommer Marie att leda ÅF Pöyrys strategiska arbete med att utveckla hållbara lösningar för att möta samtida globala utmaningar.

– Jag är jätteglad över att få möjligheten att arbeta för ett företag som har hållbara lösningar som sin kärnverksamhet. Utöver det känns det bra att ÅF Pöyry har ett starkt engagemang för att bedriva affärer på ett ansvarsfullt sätt, vilket innebär att vi tar hänsyn till alla aspekter av hållbarhet som att respektera mänskliga rättigheter och att arbeta mot korruption, säger Marie Trogstam.

Marie Trogstam kommer närmast från rollen som Manager for International Sustainable Business på Business Sweden, där hon ansvarat för att stötta svenska företag med att utveckla sin försäljning på utländska marknader, ur ett hållbarhetsperspektiv.

Arbetet innebar bland annat att driva strategiska och taktiska hållbarhetsprojekt tillsammans med svenska företag, och att utveckla samarbetet med organisationer såsom FN, SIDA och Rädda Barnen.

Innan dess har Marie arbetat som Head of Sustainability på Telia Sverige AB och som Head of Corporate Responsibility på Saab AB.

– Det känns fantastiskt att Marie nu har börjat hos oss. Hon har en internationell erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor och blir en värdefull tillgång i att driva vårt hållbarhetsengagemang, både internt och i våra kunduppdrag, säger Jonas Gustavsson, VD ÅF Pöyry.

Bild: rawpixel