Nyheter

Helt enkelt säkert

Med RSL 400 PROFIsafe med PROFINET-gränssnitt presenterar Leuze electronic en modell av säkerhetslaserskanner som enkelt kan integreras i industriella nätverk.

Säkerhetslaserskannern RSL 400 PROFIsafe med PROFINET-gränssnitt erbjuder enkel integration i industriella nätverk. Förutom säker kommunikation möjliggör den enkel diagnostik och konfiguration via centrala access-punkter.

PROFINET-omkopplaren är integrerad i den borttagbara anslutningsenheten. Detta möjliggör byte av skanner-huvudet utan nätverksavbrott, vilket ökar systemtillgängligheten. Anslutningsenheten har standardiserad anslutningsteknik med M12-anslutningar.

Tack vare kabelns sidoingång behöver RSL 400 en låg-installationshöjd. Alternativt finns AIDA-kompatibla anslutningsmodeller med push-pull-anslutningar för koppar- och fiberoptiska kabacceslar. Den integrerade 2-portsomkopplaren stöder PROFINET Conformance Class C och IRT (Isochronous Real Time-kommunikation).

Följaktligen är RSL 400 särskilt lämplig för användning i linje- och ringtopologier, liksom för användning i stjärntopologier. Dessutom är det möjligt med parallell kommunikation med standard- och säkerhets-PLC:er, för att minimera datamängden.

Med mer än 50 års erfarenhet inom området sensorteknik har Leuze electronic blivit ett specialistföretag inom branschen. De huvudsakliga kunderna finns inom områdena: Förpacknings- och livsmedelsindustri, lagerautomatisering, fordonsindustri, maskintillverkning samt lab-automation. Produktprogrammet omfattas av sensorer för att känna av objekts närvaro eller att mäta avstånd till objektet, alternativt identifiera objekt via RFID-teknik eller streckkoder.

Två av de mest växande produktområdena är bildbearbetning (Vision) samt produkter och tjänster för personsäkerhet vid maskiner. Leuze electronic grundades 1963 nära Stuttgart i Tyskland där huvudkontoret ligger än idag.

Företaget har över 1200 medarbetare, på 24 platser i världen, som jobbar för att producera och leverera högsta kvalitet av produkter och tjänster samt ge råd och service till sina kunder. En stor del av personalen arbetar med innovativ produktutveckling så att Leuze electronic alltid skall ligga i framkant av teknologin. Varje dag strävar medarbetarna efter att leverera ”Smart Sensor Business” vilket innebär att gentemot kunderna; -Tänka enkelt – Dela erfarenheter – Erbjuda hög grad av närvaro samt Forma framtiden.

Bilden:
Säkerhetslaserskanner RSL 400 PROFIsafe.
Bild: Leuze