Nyheter

Tre på Umeå Energi nominerade till Årets Kraftkvinna

Lena Ahlgren, Lisa Lydemar och Emma Jakobsson på Umeå Energi är tre av 61 nominerade i Årets Kraftkvinna 2019, ett pris som vill synliggöra och lyfta kvinnor i energisektorn.

– Det känns hedrande. Visst finns det dagar då jag funderar mer på hur vi bemöter varandra på jobbet utifrån det kvinnliga och manliga perspektivet. Behandla varandra med respekt så kommer vi mycket längre, säger Lena Ahlgren, produktspecialist.

– Nomineringen peppar mig att fortsätta stå upp för mina värderingar och bidra med det jag kan för att öka mångfalden i branschen. Att öka mångfalden är jätteviktigt, inte minst för att det ger bättre affärer, säger Emma Jakobsson, chef Design av kundspecifika lösningar.

– Det är inspirerande att någon tycker att jag gjort skillnad i just dessa frågor. Energibranschen behöver bli bättre på att spegla den omvärld vi vill utveckla. Mångfald är viktigt för ett företags utveckling, från individ till affär och kund, säger Lisa Lydemar, chef för Produktion.

– Vi är stolta över att vi har tre nominerade. Initiativ som Kraftkvinnorna kan bidra till att locka fler till energibranschen och Umeå Energi, något som är avgörande för vår fortsatta utveckling, säger Jan Ridfeldt, vd.

Årets Kraftkvinna, som initierats av organisationen Kraftkvinnorna, har instiftats för att synliggöra och lyfta kvinnor i energisektorn för att bredda rekryteringsbasen och attrahera fler till branschen. Priset tilldelas årligen en kvinna i energisektorn som dels imponerar med sin kompetens och dels proaktivt arbetar med jämställdhet för att attrahera fler kvinnor till branschen. Årets 61 nominerade (läs mer på kraftkvinnorna.se) representerar bredden i energisektorn – från verkställande direktörer och driftchefer till teknikexperter och tjänstepersoner på myndigheter.

Vem som blir Årets Kraftkvinna 2019 avslöjas senare i oktober.