Nyheter

Acconeer publicerar två nya ”focus use cases” inom närvarodetektering

För att förenkla och skapa snabbare utvecklingsprocesser publicerar Acconeer löpande nya ”focus use cases” med tillhörande referensapplikationer och demonstrationsvideos på sin hemsida. Kunder ges därigenom möjligheten att ladda ner utvecklingspaket för mjukvara och applikation och kan snabbt inleda tester på egen hårdvara eller en av Acconeers utvecklingsplattformar.

Genom att källkoden finns tillgänglig ges kunderna fritt utrymme att anpassa referensapplikationen till sina egna produkter.

Acconeer publicerar nu två nya ”focus use cases” för närvarodetektering:

Smart presence
Acconeer har skapat en mjukvara för ”smart presence” vilket innebär att sensorn kan detektera om en person rör sig mot ett objekt (som ett kylskåp eller en högtalare) eller är på väg förbi objektet. Kombinerat med sensorns förmåga att känna av små rörelser, som pulsen på en person, är det möjligt att avgöra om det till exempel finns en levande varelse i ett rökfyllt rum.

Närvarodetektion i bilar
Lagstiftning i bland annat Europa, USA och Australien kommer att ställa krav på biltillverkare att installera larm som detekterar om ett barn glöms kvar i en låst bil. Acconeers sensor har tack vare att den är känslig, liten, strömsnål samt kostnadseffektiv en stor möjlighet att bli den ledande lösningen på denna marknad.

På Acconeers hemsida finns även en demonstrationsvideo som visar de nya funktionerna.

– Närvarodetektion i bilar är ett område som kommer att växa kraftigt framöver, drivet av såväl lagstiftning som av organisationer som rankar bilsäkerhet. Om man betänker att den globala bilproduktionen uppgår till mer än 80 miljoner bilar per år, där varje enhet kommer att kräva minst fyra sensorer till en kostnad av 25 – 35 kronor, så förstår man att detta kommer att bli en mycket stor marknad. Genom partnerskapet med ALPSALPINE har Acconeer goda förutsättningar att bli en viktig aktör inom detta område, säger Lars Lindell, vd Acconeer.