Nyheter

Håkan Broman blir strategiledare hos YIT Sverige

Håkan Broman som tidigare varit koncerndirektör och chefsjurist hos NCC övergår till YIT Sverige med ansvarsområdet utformning och verkställande av strategi. Han har gedigen erfarenhet av internationella industriföretag.

I sin nya roll som senior rådgivare på deltid utvecklar Håkan bygg- och affärsprocesser ur de anställdas synvinkel både på den svenska marknaden och på koncernnivå.

– YIT imponerar med sin kund- och produktionsfokusering. Bolaget har rätt slags kultur och attityd, som behövs för framgång också utanför Finlands gränser. Min uppgift är att bidra till att vi når detta mål, säger Håkan Broman.

YIT Sveriges många pågående projekt, från berg- och tunnelarbeten till vindkraftverk och datahallar, ger goda möjligheter att främja affärsresultatet och utveckla verksamheten.

– Vi har goda möjligheter att utveckla byggandet av ett hållbart samhälle. I vår organisation eftersträvar vi enkelhet, så att alla får göra sin röst hörd. Vi behöver därför experter, som alltid tar sig an nya utmaningar och som vill utveckla verksamheten. Vi är myckBild:et tacksamma över att Håkan Broman har beslutat sig för att komma till YIT och vi ser fram emot hur det kommer att påverka YIT Sveriges verksamhet, säger Lars Stendius, verkställande direktör för YIT Sverige.

Bilden:
Lars Stendius Håkan Broman YIT Sverige.
Bild: YIT