Nyheter

Castrol: Nu möjligt att minska användningen av skärvätska med 20 till 30 %

De senaste fälttesterna visar att ledande tillverkare använder mellan 20 och 30 % mindre skärvätska genom att byta till Castrol Hysol SL 50 XBB. Castrols XBB-teknologi uppnår detta utan användning av ytterligare baktericider eller svampbekämpningsmedel, vilket hjälper företag att följa de senaste bestämmelserna för hälsa, säkerhet och miljö.

Personer som testar den nya vätskan rapporterar också att de lukter som vanligtvis associeras med skärvätskor har eliminerats helt. 1 Castrol Hysol SL50 XBB är kompatibel med en rad metalltyper, inklusive aluminium-, järn- och avancerade titanlegeringar.

De stabila pH-värden som skapats av Castrols XBB-teknologi minskar eller eliminerar korrosionsrisken för både maskindelar och metallbearbetningsmaskiner. Traditionell skärvätsketeknik kan över tid drabbas av bakterietillväxt och kontaminering som leder till pH-utarmning, obehagliga lukter, instabil emulsion och dålig prestanda. Tekniken i Hysol SL 50 XBB har visats sig kunna bibehålla pH på en högre nivå längre och utöka oljebytesintervall, vilket minskar vätskeförbrukningen.

– Castrol Hysol SL 50 XBB är utformad för att passa en rad metallbearbetningsprocesser och legeringar, säger Rudi Janner, Global Product Manager på Castrol.

– Våra kunder säger att ett byte till Castrol XBB förbättrar deras driftsprocesser och markant minskar avfall och ineffektivitet utan att kompromissa med bearbetningsresultaten.

Vid en direkt jämförelse i fälttester gav Hysol SL 50 XBB bättre skummande egenskaper än etablerade skärvätskor.1 Den visade sig också ha en stabilare emulsion, övervann problem med kontaminering och ”svart smuts” i maskiner och verktyg1 samtidigt som den uppfyller de senaste lagstadgade normerna4 för innehåll med biocider och borsalter.

För mer information om hur Castrol XBB-skärvätskor kan ge högpresterande och framtidssäkrad produktion, kan du kontakta en Castrol-säljare.

Bild: Castrol