Nyheter

A.P. Moller Maersk breddar sitt erbjudande inom end-to-end- containerlogistik med JDA

Ledande logistik- och transportföretag för containrar tillämpar nu molnbaserade lösningen JDA Warehouse Management som en del i sin digitala transformation.

JDA Software, Inc. meddelar idag att A.P. Moller – Maersk, ledande logistik- och transportföretag för containrar har valt JDA Warehouse Management som en del av sin strategi för digital transformation. Med JDA får Maersk utökat stöd i sin ambition att leverera full transparens genom försörjningskedjan och förbättra prestandan, liksom hantera eventuella störningar och förbättra kundernas försörjningskedjor.

Maersk är ett ledande integrerat logistikföretag inom containrar, med 76 000 anställda och verksamhet i 130 länder. Maersk erbjuder produkter och tjänster som ska förenkla hanteringen genom hela försörjningskedjan i sitt komplexa nätverk av globala leveranser.

Initialt kommer Maersk att implementera den molnbaserade lösningen JDA Warehouse Management i Europa (Göteborg) och i USA (Newark och Santa Fe) senare i år. Man utgår från dessa platser för att sedan rulla ut tjänsten globalt på Maersk olika lageranläggningar.

– Digitalt är inte längre bara ett ord vi slänger oss med, säger Henning Goldman, Global Head of Warehousing and Distribution på Maersk. Idag ger det ett enormt värde för våra logistik- och lagerkunder vad gäller förenkling och bättre prestanda. JDA:s djupa kunskap på området och ledande innovation utgör klart konkurrenskraftiga fördelar för sina kunder. Med de här nya innovativa lösningarna kommer vi på Maersk att kunna fortsätta erbjuda våra kunder unika heltäckande lösningar som förenklar och förbättrar försörjningskedjan.

Med JDA Warehouse Management kommer Maersk att kunna uppnå förbättrad prestanda och vinna klara konkurrensfördelar. Att snabbt kunna anpassa sig till förändringar och oförutsedda händelser är avgörande för logistikleverantörer som har ett stort antal kunder, leverantörer och transportörer att samarbeta med och säkerställa att rätt försändelser kommer till rätt plats, vid rätt tidpunkt. Genom JDA Connect powered by MuleSoft, kommer Maersk att kunna erbjuda nya funktioner till sina kunder, sömlöst och utan avbrott. Därutöver kunna koppla dessa till samtliga av sina tjänster så som; frakt, logistik och åkerier.

– Maersk träder fram som ledare i logistikbranschen när de nu befinner sig på en strategisk resa mot en accelererad digital transformation, säger Johan Reventberg, President, EMEA på JDA. Implementering av JDA Warehouse Management kommer att ge full transparens genom hela försörjningskedjan så att Maersk smidigt kan hantera komplex lagerverksamhet i olika kundmiljöer.