Nyheter

Klätterservice utvecklar verksamheten inom vattenkraft

Klätterservice utvecklar projektkontoret i Östersund med nya platschefen Alexander Selander som har gedigen erfarenhet från vattenkraftsbranschen.För att kunna förvalta den kvalitet och kunskap som redan finns i verksamheten och samtidigt utveckla Klätterservice tjänsteutbud är det nu dags att stärka upp organisationen med en platschef.

Alexander kommer närmast från Bilfinger, som erbjuder underhålls- och entreprenadtjänster inom industrin, där han jobbat som projektingenjör inom vattenkraft. Innan dess har Alexander ytterligare erfarenheter inom vattenkraft från ÅF samt Fortum.

– Klätterservices hantverkare har mångårig erfarenhet av arbeten på vattenkraftverk genom reparbete. Ofta används byggnadsställningar för att genomföra inspektioner och underhållsarbeten inom vattenkraft. Att istället utföra arbeten med reparbete som tillkomstmetod förkortar driftsstopp och minimerar avställningstider vilket leder till en kostnadseffektiv lösning för både små underhållsprojekt och större entreprenader. Detta har jag märkt själv som beställare och ser som en enorm potential inom vattenkraften, säger Alexander Selander, platschef på Klätterservice Östersundskontor.

– Möjligheten ligger i att nå ut med våra tjänster till nya beställare, samarbetspartners och intressenter. Vi jobbar ju både på dammar och i vattenvägar med bl.a. bergskrotning, inspektioner, rostskyddsmålning, heta arbeten samt med betong- och montagearbeten. Genom att förtydliga våra tjänster och vidareutveckla vår kärnverksamhet här i norra Sverige är ambitionen att Klätterservice förblir det självklara valet för våra kunder även i framtiden, fortsätter Alexander Selander.

– Att ha med Alexander i gänget på Klätterservice ger oss ytterligare tyngd, kompetens och erfarenhet inom vattenkraft samt industrisektorn. Klätterservice är redan nu en ledande aktör inom vattenkraften att erbjuda underhållstjänster samt entreprenader i rep, men det finns en enorm potential att arbeta vidare på. Många beställare känner inte till möjligheterna om effektivt industriunderhåll som vi erbjuder, säger Anton Torsholm, VD på Klätterservice.