Nyheter

Sveaskog öppnar kontor i Boden

Sveaskog stärker sin närvaro i Norrbotten och planerar att öppna ett nytt kontor i Boden.
– Vår strategi, arbetssätt och filosofi är att vi är lokala. Vi centraliserar oss inte till någon storstad. Vi ska ha verksamhet där vi har vår råvara, säger Sveaskogs vd Hannele Arvonen.

Sveaskog, som är Sveriges största skogsägare, har ambitionen är att vara ledande i utvecklingen av ett hållbart skogsbruk. I denna ambition ligger även att ha verksamhet nära kunderna och vara kundernas kunnigaste partner.

– I norra Sverige är skogsbruket en oerhört viktig del i näringslivet. Därför är den långsiktiga leveransförmågan av råvara från våra skogar avgörande, säger Hannele Arvonen.

Sveaskog äger 14 procent av Sveriges skogs och drygt hälften av innehavet ligger i Norra Sverige. I Västerbotten har Sveaskog kontor i nästan varannan kommun och i Norrbotten finns det kontor i 10 av länets 14 kommuner. Just nu letar företaget efter en lämplig fastighet i Bodenområdet för att öppna ett 11:e kontor.