Nyheter

Ny order för Svenska Aerogel – Quartzene för energieffektiva byggnader

Svenska Aerogel har tagit emot en uppföljningorder på Quartzene från Barozzi Vernici som tillverkar termiskt isolerande puts för energieffektiva lösningar.

Ordern kommer efter att Svenska Aerogel tillsammans med Barozzi tog hem första priset i innovationstävlingen ”The Insulation Challange” i Holland i konkurrens med fyrtio andra bidrag. Den isolerande putsen ”Thermo-Line® med NANOTECH inside är baserad på Svenska Aerogels Quartzene.

Initiativet till tävlingen togs av 3 bostadsbolag med 90 000 hushåll i Utrecht, Nederländerna, i syfte att hitta smarta innovativa, energieffektiva lösningar för existerande fastighetsbestånd. Tävlingen fick stor uppmärksamhet i Nederländerna och ytterligare 12 bostadsbolag anslöt sig. Det totala antalet bostäder ökade då till 350 000. Den totala marknaden i Nederländerna är ca 2,4 miljoner bostäder. Tävlingen avgjordes i slutet av juni och Svenska Aerogel fick första priset tillsammans med Barozzi och återförsäljaren Vesta Chemicals.