Nyheter

HMS Networks tilldelas Svenska Företagspriset i Tyskland

HMS Networks har utsetts till vinnare av Svenska Företagspriset i Tyskland 2019 i kategorin mellanstora företag. Priset delas sedan 2003 ut av Svenska Handelskammaren, Business Sweden och Sveriges ambassad, och riktar sig till svenska företag som framgångsrikt har etablerat sig i Tyskland.

– Vi är mycket stolta över utmärkelsen som är ett kvitto på vår framgångsrika etablering och verksamhet i Tyskland, säger Staffan Dahlström, VD på HMS.

– HMS har under de senaste 20 åren etablerat sig som en viktig partner för tyska företag avseende industriell kommunikation och Industrial Internet of Things (IIoT). Tusentals tyska tillverkare av automationsprodukter, maskinbyggare och fabriker använder idag våra lösningar. Speciellt lyckosamma har vi varit i segmentet mellanstora industriella företag, säger Staffan Dahlström. Tack vare marknadsledande kommunikationslösningar och ett nära samarbete mellan HMS huvudkontor i Halmstad och vår tyska organisation, har vi kunnat hjälpa tyska företag att öka konkurrenskraften och vinna affärer i Tyskland såväl som internationell,  fortsätter Dahlström.

HMS Networks har haft egen verksamhet i Tyskland sedan 2000. Idag är den tyska marknaden HMS enskilt största med cirka 25% av den totala omsättningen, och framgången i Tyskland har bidragit starkt till HMS globala tillväxtresa. Idag har HMS totalt 150 anställda i landet fördelade på ett försäljningskontor i Karlsruhe och utvecklingscentra i Ravensburg, Wetzlar och Buchen.

Svenska företagspriset kommer delas ut under en galakväll i Berlin den 21 november.

Om Svenska Företagspriset
Sedan 2003 delas Svenska Företagspriset i Tyskland ut av Svenska Handelskammaren, Business Sweden och Sveriges ambassad. Alla svenska företag som framgångsrikt etablerat sig på den tyska marknaden har möjlighet att skicka in en ansökan. Priset delas ut i tre kategorier: stora företag, mellanstora företag och newcomer på den tyska marknaden.

Om HMS Networks:
HMS Networks är en världsledande leverantör av lösningar för industriell kommunikation och det Industriella Internet of Things, IIoT. HMS utvecklar och tillverkar produkter under varumärkena Anybus®, Ixxat® och EWON®.