Nyheter

STIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoret

Expansionen av STIHL nordiska huvudkontor i Stenkullen är nu färdigställd. Under fredagen hölls en invigningsceremoni där representanter från STIHL globalt deltog tillsammans med medarbetare från samtliga nordiska länder. Ombyggnationen inkluderar även en satsning på hållbarhet med solcellspaneler och nya ytor på cirka 4 000 kvadratmeter. Sedan STIHL etablering i Stenkullen är detta den sjunde och största utbyggnationen.

STIHL nordiska huvudkontor etablerades i Stenkullen 1992 och är navet för den nordiska marknaden. Ombyggnationen av lokalerna startades i maj 2018 och innefattar en tillbyggnad av lagret på 3 200 kvadratmeter och en ny kontorsdel på 600 kvadratmeter. Sedan 1992 har STIHL gjort totalt sju om- och tillbyggnationer för att kunna anpassa verksamheten till en allt större efterfrågan.

– För STIHL innebär expansionen en total yta på över 10 000 kvadratmeter för att effektivt kunna hantera en växande nordisk marknad. Med större lagerytor, fler antal lastningsportar och en automatiserad hantering av ordrar kan vi nu få ut våra produkter till våra nordiska länder snabbare än tidigare, konstaterade Kjell Svensson, vd STIHL Norden.

I samband med tillbyggnationen installerades en av Lerums största solcellsanläggningar som kommer producera upp emot 50 procent av årsbehovet. Överskottet säljs vidare som grön el inom kommunen. Den gröna investeringen beräknas ha återbetalat sig själv inom en period på åtta år.

Under invigningsceremonin deltog Hans Peter Stihl från ägarfamiljen och Norbert Pick, medlem i STIHL exekutiva ledning, tillsammans med anställda från STIHL i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Gun Britt Delsvik Svensson (S) representerade Lerums kommun och lyfte STIHL som ett världsledande företag med sitt nordiska säte i Lerum.

– Det är glädjande med satsningen på den hållbara framtiden med solcellsinstallationen, något som vi inom kommunen tycker är viktigt, sade Gun-Britt Delsvik Svensson (S), andre vice ordförande i kommunfullmäktige.