Nyheter

Milwaukees nya cirkelsåg för trä – snabbare än nätdrivna maskiner

Liksom alla övriga M18 FUEL™-lösningar, kombinerar den nya M18 FUEL™ cirkelsågen tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE™-motor, ett REDLITHIUM-ION™-batteri och REDLINK PLUS™-elektronik. För att kunna tillverka marknadens första 18V cirkelsåg med en effekt som motsvarar en nätdriven cirkelsåg byggde Milwaukee® om samtliga batteridrivna komponenter för att kunna leverera prestanda i toppklass.

Den helt nya kolborstfria POWERSTATE™-motorn ger en klinghastighet på 5800 varv/min och den kraft som krävs för tuffa tillämpningar utan att stanna av. Den nya REDLINK PLUS™-elektroniken säkerställer maximal prestanda under belastning och skyddar cirkelsågen mot överbelastning och överhettning.

Utrustad med Milwaukees® nya M18™ REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT™ 12,0 Ah-batteri har cirkelsågen en kapacitet på upp till 570 kapningar på en enda laddning, vilket innebär att användarna slipper sladdar och batteribyten under arbetsdagen samtidigt som de får prestanda som utklassar andra lösningar med högre spänning. Nya HIGH OUTPUT™ 12,0 Ah-batteriet levererar 50% mer kraft, genererar 50% mindre värme och ger 33% längre drifttid än ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 9,0 Ah-batteri.

Den nya cirkelsågen har en gjuten magnesiumkonstruktion som minskar verktygets vikt utan att göra avkall på slitstyrkan. Dessutom erbjuder den många fördelar jämfört med nätdrivna sågar i samma klass, bland annat en elektrisk broms som snabbt stoppar klingan efter kapning, samt kugghjul som inte behöver smörjas.

Sågen har även en LED-lampa för att underlätta kapning och en upphängningskrok för smidig förvaring.

Nya M18 FUEL™-cirkelsågen är fullt kompatibel med det övriga M18™-sortimentet som numera omfattar fler än 145 verktyg.

Specifikationer:

M18 FUEL™ cirkelsåg för trä (M18 FCSRH66-0)

  • Obelastad hastighet: 5 800 varv/min

  • Lutningskapacitet: 53°

  • Max kapdjup 90°/45°/50°:66/ 48/ 45 mm

  • Klingdiameter: 190 mm

  • Håldiameter: 30 mm

  • Vikt med batteri: 5,2 kg

Levereras utan batterier och laddare.