Nyheter

Ny miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav

Den nya miljöcontainern WFP från DENIOS är först med att godkännas enligt den nya uppdaterade standarden i Europa, för brandklassad miljöcontainer, med en klassning REI 90 som är standard i Europa. Det betyder att den kan användas utan begränsningar, inomhus såväl som utomhus, för lagring av brandfarlig vara men även för förvaring av litiumjonbatterier och organiska peroxider i hela Europa.

Brandsäkerheten är extremt viktig vid förvaring av kemikalier och brandfarlig vara, speciellt i områden där människor vistas såsom kontorslokaler, industrier mm. Så långt det är möjligt ska alla komponenter och material förhindra att en eventuell brand sprider sig.

Ny uppdaterad standard
– I Europa har det kommit en ny uppdaterad standard som ställer högre krav och ger en ökad säkerhet. För att uppnå de nya högt ställda kraven har DENIOS tagit fram en helt ny generation av brandklassad miljöcontainer Walk in. Den heter WFP- Walk in Fire Protection – och är helt unik på marknaden då DENIOS som enda företag lyckats uppnå de nya kraven, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Den nya uppdaterade standarden kräver att miljöcontainern vid brand ska kunna stå emot lågorna i minst 90 minuter (= brandklass REI90). En dubbel stålramskonstruktion med mellanliggande mineralullspaneler (ISO A) säkerställer att den brandklassade miljöcontainern WFP uppfyller 90 minuter brandmotstånd inifrån och utifrån. Dessutom uppfyller uppsamlingskärlen de höga täthetskraven i WHG.

Underlättar bygglovsansökan
En brandklassad Walk- IN WFP är utvecklad för att minska risker och förenkla förvaringen av brandfarliga kemikalier även när utrymmet är begränsat. Miljöcontainern kan enkelt anpassas efter flertalet kundbehov tack vare ett omfattande utbud av tillval. WFP finns i sex olika storlekar, 6 – 22 kvadrat och med en generös takhöjd på 2.500 mm möjliggörs stora lagringsmöjligheter. WFP kan även användas som en komplett arbetsplats för kemikalier, utrustad med exempelvis arbetsbord, nöddusch, doseringspumpar, dragskåp, fönster eller invändig ATEX-ventilation.

En korrekt installerad brandklassad miljöcontainer anses vara ett brandtekniskt avskilt utrymme och kan därmed användas för förvaring av större mängd brandfarlig vara även inomhus, mitt i en produktionshall.

– Tillverkarens erfarenhet och produktens alla nödvändiga certifieringar och godkännande är inte bara avgörande för säkerheten utan underlättar även vid bygglovsansökan där handläggningstiden förkortas med upp till 70%, avslutar Linus Jacker.

Fakta WFP:
Utvecklad från tidigare modellen BMC som har levererats till 5000 kunder runt om i Europa.
Kan extrautrustas med spränglucka och tryckavlastning för att kunna förvara litiumjonbatterier och organiska peroxider.
För varje nytt projekt investerar DENIOS starkt i forskning, utveckling och extern testning för att utrusta sina produkter med alla nödvändiga godkännanden och certifikat.