Nyheter

Ny mask mot luftföroreningar från prisbelönta svenska varumärket Airinum

Den 2 september lanserar det prisbelönta svenska varumärket Airinum en ny mask i samarbete med det italienska modemärket NEMEN®. De två varumärkena är båda spelare i den snabbt framväxande tekniska kategorin inom mode och genom att sammanstråla i ett unikt samarbete vill de belysa behovet av funktionella och tekniska produkter, för att hantera urbana utmaningar som luftföroreningar och extremt väderförhållanden i världen.

Under hösten 2018 introducerades det svenska tech varumärket Airinum och det italienska modemärket NEMEN® för varandra av en gemensam vän från Milano. De insåg att de delade ett gemensamt designtänk, där funktionen möter mode. Airinum strävar med sina andningsmasker efter att ge människor möjligheten att leva sunt i alla miljöer, så när de träffade NEMEN® med samma ambition att skapa skyddande plagg för den urbana människan sa det klick. Därför bestämde de sig för att skapa en helt ny produkt tillsammans.

Resultatet: En ny mask med skydd mot luftföroreningar i alla väderförhållanden, där skandinavisk minimalistisk design möter italiensk textilinnovation. Genom att kombinera innovativ estetik med tekniska funktioner och en vattentät klassificering> 15.000 mm, skapar AIRINUM® + NEMEN® samarbetet en ny generation av andningsmasker. Masken har samma prisbelönade filterteknik som tidigare framgången Urban Air Mask 2.0, som kombinerar modern filterteknik med innovativ estetik.

Med tanke på NEMEN® är en av de bäst bevarade hemligheterna i modeindustrin idag, är vi mycket stolta över att ha fått chansen att arbeta tillsammans i detta samarbete. Ansiktsmasker har blivit en riktig it-accessoar, och ses på catwalken i Paris och på underground musikscenen i New York, och därför ville vi ta in våra andningsmasker in i modebranschen i ett försök att utmana normer och förhoppningsvis skapa debatt om klimatet och öka medvetenheten om luftföroreningar, säger Fredrik Kempe, CMO & medgrundare av Airinum och fortsätter:

– Även om vi och NEMEN® är frustrerade över behovet av vår produkt, är vi mycket glada över AIRINUM® + NEMEN®-samarbetet som lanserades idag. En enkel sak som att andas dödar omkring 7 miljoner människor per år och skada miljarder mer, vilket är oacceptabelt, och det är därför vi startade detta företag från första början. En mask kan både rädda liv och samtidigt vara en symbol för förändring och ställa krav på politiker och makthavare inom miljöfrågan.