Nyheter

LNS utmanar med nya produkter på EMO

På EMO-mässan i Hannover lanserar LNS Group, världsledande inom stångmatning, oljedimavskiljning, högtryckssystem och spånhanteringssystem för verktygsmaskiner, sin nya Chipblaster-produktlinje.

LNS Group förvärvade Chipblaster Inc. i oktober 2018 och integrationen av Chipblaster-verksamheten kommer att förse industrin med ledande system för hantering av kylvätskor med en rak väg direkt till marknader i Europa och övriga världen via LNS Groups försäljnings- och servicenätverk. Den första möjligheten att se Chipblasters flaggskeppsprodukter i Europa är i monter D16 i Hall 17 på EMO-mässan från den 16 till den 21 september.

Chipblaster Inc. grundades 1994 i Pennsylvania, USA, och är en etablerad marknadsledande tillverkare av högtryckssystem, skärvätskekylare och cyklonfiltreringssystem, vilket passar perfekt i LNS Groups portfölj av produkter och tjänster. Chipblaster-sortimentet inkluderar Chipblaster högtryckssystem, Chipchiller-serien av högpresterande skärvätskekylare, Skimblaster-oljeskimmerenhet för att eliminera läckolja och det fristående eller modulära Cyclone-filtersystemet för vätskefiltrering ner till 2 mikron.

LNS Groups VD Gilbert Lile kommenterar:

– Chipblaster är marknadsledande inom den amerikanska högtryckssystemindustrin och passar naturligt i vår produktportfölj för verktygsmaskiner. På LNS planerar vi att utnyttja vårt globala försäljnings- och servicenätverk för att sälja Chipblasters tekniskt avancerade produkter globalt. En gemensam nämnare för båda företagen syftar till att hjälpa tillverkare att optimera effektiviteten i sina verktyg för att förbättra prestanda, produktivitet och lönsamhet.

Med över 1000 anställda, ett globalt försäljnings- och servicenätverk och nio produktionsanläggningar på tre kontinenter, kommer LNS-koncernen att utnyttja sin världsomfattande närvaro för att presentera de otaliga fördelarna med det beprövade Chipblaster-sortimentet. Ett viktigt tillfälle att presentera fördelarna för LNS Groups nätverk av kunder i Europa kommer att vara på EMO-utställningen där LNS-koncernen kommer att visa ett komplett utbud av LNS-innovationer tillsammans med de nyintegrerade Chipblaster-produkterna. Över hela Chipblaster-serien är fördelarna för tillverkare tydliga. Chipblasters högtryckssystem levererar en automatiskt variabel volym av skärvätska för att förbättra maskinens prestanda, verktygens livslängd, spånhantering, effektivisering av maskinverktyg och energibesparing tack vare Automatic Variable Volume-systemet.

För kompromisslös kontroll av verktygsmaskinsmiljön innehåller Chipchiller en inbyggd cirkulationspump, signal- och filterlarmkretsar och kontroll av omgivningstemperaturen. Detta säkerställer att verktygsmaskinen behåller sin optimala driftstemperatur och minimerar effekten av temperaturavvikelser, vilket innebär att maskinen behåller sin optimala precisionsnivå oavsett verktygsmaskinens operativa miljö.

Skimblaster-systemet kan även enkelt integreras i valfri tank tillsammans med Chipblaster högtryckssystem. Skimblaster är en idealisk lösning för att städa upp alla verktygsmaskiner med tre skimmningsdjup, två separata kammare för läckolja och en variabel on/off-timer.

Utöver att hela LNS-koncernens produktportfölj är tillgänglig via LNS Groups säljnätverk kommer integrationerna även att göra det möjligt för företaget att skapa omfattande synergier över produktfamiljerna. Detta kommer särskilt att märkas vid utvecklingen av framtida produkter. Produktutvecklare från båda företagen arbetar redan nu på R&D-projekt, framtida produktinnovationer och produktintegrationer för att bredda den branschledande teknik som redan finns tillgänglig från LNS-koncernen.

Fördelen med att använda LNS Group som partner för fullständig hantering av kringutrustning till verktygsmaskiner är att man med en enda kontakt med ett av LNS:s högkvalificerade team kommer att få alla sina behov uppfyllda. Från teknisk rådgivning, lösningar, inköp och service kommer teamet på LNS Group att tillgodose alla behov för verktygsmaskiner. Besök LNS Groups monter (D16 i Hall 17) på EMO för att se den utökade produktportföljen samt ett helt nydesignat stångmagasin.