Nyheter

ABIC Kemi AB blir en del av Biesterfeldgruppen

– Vi ingår nu i en multinationell koncern vilket kommer att öka vår leveransförmåga och vi kommer ha en än bättre kompetensförsörjning.Det finns inga förändringar i personal eller ledning och vi kommer att fortsätta att vara en helhetsleverantör av kompletta tekniska och kemiska lösningar för den svenska och danska marknaden säger Nicklas Johnson VD ABIC Kemi AB.  Att fortsätta leva upp till våra kunders behov och förväntningar kommer fortsatt att vara vår högsta prioritet.

Biesterfeld Spezialchemie är en av världens ledande distributörer av specialkemiprodukter och lösningar. Företaget är representerat i Europa och Latinamerika och erbjuder lösningsorienterade, teknikbaserade och kundanpassade lösningar. Biesterfeld Spezialchemie är en del av Biesterfeld Group som har varit aktiva som ett handels- och serviceföretag i 113 år. På 40 platser runt om i världen och som en övervägande familjeägt grupp är de en av de ledande distributörerna av plast, gummi och kärn- och specialkemikalier.

– Detta förvärv är i linje med vårt mål att ständigt utöka vårt geografiska fotavtryck. Bredden på produkter och tjänster som erbjuds av Lindberg & Lund-gruppen kompletterar vår portfölj av prestandaprodukter, förklarar Peter Wilkes, VD på Biesterfeld Spezialchemie. Dessutom kommer detta förvärv att ge oss en ökad strategisk närvaro i Europa samt expansion i Skandinavien och Finland.

– I ett företag som Biesterfeld har vi hittat en ny ägare och partner som kommer att fortsätta bygga vår verksamhet under lång tid framöver. Båda företagen kan bygga värdefulla synergier tillsammans eftersom vi har nästan identiska affärsmodeller, förklarar Steinar Lindberg, huvudägare i Lindberg & Lund-gruppen. För oss var det mycket viktigt att hitta en köpare som delar vår värdegrund som en familjeägd grupp.

Om ABIC Kemi AB
Ägs och tillhör Lindberg & Lund gruppen med säte i Vestby, Norge. ABIC importerar och distribuerar produkter för sammanfogning och tätning, kompositkonstruktioner, elkraft och elektronik, modeller och prototyper samt smöljmedel och oljor på den svenska och danska marknaden. Företaget finns med lager och kontor i Norrköping.

Bilden:
Nicklas Johnson VD ABIC Kemi AB.