Nyheter

Mobilaris

En revolutionerande innovation från Mobilaris

Luleåbaserade företaget Mobilaris lanserar idag Mobilaris Onboard™ – en revolutionerande innovation som möjliggör hittills olösta utmaningar för gruvindustrin. Mobilaris befäster med denna unika innovation sin position som världsledande inom digitalisering av gruvindustrin.

Här är några exempel på hur Mobilaris Onboard skapar unikt värde för gruvföretag:

På samma sätt som man kan navigera ovan jord med en bilnavigator, möjliggör nu Mobilaris Onboard™ förare av gruvfordon att navigera i underjordsgruvor med en noggrannhet av 5-10 meter utan en infrastruktur för positionering.

Mobilaris Onboard™ har en unik funktion som närmast kan liknas med en radar för mötande fordon. Med hjälp av denna funktion kan det vanliga problemet med trafikstockningar i gruvan undvikas vilket ökar produktionseffektiviteten avsevärt.

Med Mobilaris Onboard™ får alla som arbetar i gruvan tillgång till realtidsinformation som leder till bland annat ökad transparens, ökad produktivitet och färre störningar.

En annan funktion är säkerheten vid brand. Applikationen visar då vägen till närmaste räddningskammare, som nås på 30 sekunder till en minut. Tidigare kunde det ta en timme att räkna in alla gruvarbetare vid fara, något som nu klaras av på cirka nio minuter.

Mer information finns på www.mobilaris.se

Bild: Mobilaris