Nyheter

Interroll och Conveyor Handling Company levererar högeffektiv sorteringslösning för skor i USA

Conveyor Handling Company (CHC) har färdigställt ett modulärt materialhanteringssystem för en ny distributionsanläggning i Cranberry, New Jersey, för slutanvändaren Distribution Management Group Inc. (DMG).

Kärnan i denna lösning är den senaste crossbeltsorter-tekniken från Interroll vilken minskar elkostnaderna, förenklar underhållet och effektiviserar förpackning och distribution.Sedan 1975 har Baltimore, Maryland-baserade CHC sålt, servat och designat en imponerande mängd lösningar för tillverkningsföretag, e-handel och detaljhandlare, hälsovård och klädproducenter med mera. Tidigare projekt inkluderar crossbeltsortersystem, nyckelfärdiga transport- och rackinstallationer, automatiserade lagrings- och återvinningssystem, transportbanor i flera skikt och till och med modulära kontor och mezzaniner.

Trots denna djupa expertis stötte CHC nyligen på en intressant utmaning. En av företagets långvariga kunder, Distribution Management Group Inc. (DMG), öppnade en ny anläggning i Cranberry, New Jersey. Tredjepartslogistikföretaget (3PL) skulle vara ansvarigt för att sortera, packa och frakta produkter för sina kunder inom skobranschen och behövde materialhanteringsutrustning som på ett tillförlitligt sätt kunde bearbeta och skicka 100 skoaskar per minut.

Fördel av ny strategi
Tekniskt sett var det möjligt, dock inte på det sätt som DMG hade föreställt sig.

– De ville ursprungligen att vi skulle utforma ett distributionscenter som modellerats efter deras befintliga anläggningar, förklarar Rich Rittermann, Vice President of Operations på CHC.

– I det här fallet skulle en anställd skjuta en vagn upp och ner varje gång och plocka skor när de gick; när vagnen var full, flyttade de den till ett centralt sorteringsområde, där annan personal skulle börja dra lådor från de olika vagnarna och packa dem tills varje beställning var fylld. Det var inget fel med deras process, förutom att jag visste att den skulle bli för arbetsintensiv och så småningom bli ohanterlig med de volymer de förutsåg. De behövde ett automatiskt sorteringssystem, och det var mitt jobb att övertyga dem om det.

Rittermann hade tidigare erfarenhet av sådana system, men kombinationen av höga produktvolymer och behovet av att sortera färg, storlek och stilkombinationer i hundratals ledde till att han rådgjorde med Interroll-teamet, som berättade för Rittermann att de arbetade på ett sko-distributionscentrum i Mexiko, och enades om att Interrolls horisontella crossbeltsorter skulle vara en idealisk lösning.

Pålitlig, energieffektiv och lätt att underhålla
Till skillnad från traditionella crossbeltsorterare använder Interrolls lösning en pneumatiskt manövrerad platta och drivhjulsmekanism snarare än en motor på varje bärare för att överföra varor till lämplig ränna. Detta minskar elkostnaderna och förenklar underhållet för att öka tillförlitligheten, och den mjuka driften gör att sorteraren kan användas med känsliga produkter såsom ägg och yoghurt men att den fortfarande är kraftfull nog för att flytta tunga säckar med spannmål eller djurfoder.

Systemet är både smart och exakt med automatisk återcirkulation av »inga avläsningar» och överflödsprodukter. Detta är särskilt viktigt i e-tail, där systemkraven är oförutsägbara och kundernas avkastning är mycket högre. Denna horisontella crossbeltsorter är också smart när det gäller golvutrymme. Dess modulära design är kompakt men ändå lätt att konfigurera baserat på förändrade behov. I denna tillämpning hade CHC »dubbelstaplat» transportören, vilket maximerar systemets genomströmning utan att öka dess utrymmesbehov.

Samla kompetens genom ett intensivt och framgångsrikt samarbete
– Jag var mycket nöjd med samarbetet mellan Interroll, DMG och CHC-installationsgruppen och projektledare, säger Rittermann.

– Det var ett stort steg framåt för vår kund. De använder det varje dag och levererar 15 till 30 tusen par skor varje dag, med kapacitet för mycket mer. De berättade för oss i början av projektet att de behövde utrustning som skulle vara effektivare och snabbare för dem, ett system som skulle ge dem möjlighet att plocka skor och skicka dem ut genom dörren samma dag, och det är exakt vad vi tillhandahöll.

John Roca, Vice-President för Distribution Management Group Inc., håller med:

– Conveyor Handling Company har konsekvent tillhandahållit högkvalitativa transportörer, rack och materialhanteringsutrustning av hög kvalitet för vår distribution och genomförande i flera anläggningar i New Jersey. CHC har faktiskt blivit vårt enda val för transportörsystem, sorterare, materialhanteringsutrustning och integrationer, säger han.

– De har ett mycket skickligt team, som svarar med praktiska lösningar och pålitlig utrustning, och som även står bakom allt sitt arbete och erbjuder enastående service efter försäljning!

OM CONVEYOR HANDLING COMPANY
Conveyor Handling Company (CHC) har erbjudit sina kunder högkvalitativa och pålitliga materialhanteringslösningar sedan 1975. Företaget och dess drygt 50 anställda baserade i Elkridge, Maryland, med kontor i Delaware, Maryland, New Jersey, North Carolina och Pennsylvania, designar, integrerar och stödjer kunder både nationellt och utomlands med sitt team av erfarna säljare, designkonstruktörer, projektledare och servicetekniker. Oavsett om det är ett automatiserat transportsystem, hyll- och lagringsutrustning, mezzaniner eller industriell LED-belysning, är CHC den man ringer när man behöver materialhanteringslösningar som inte bara fungerar utan fungerar felfritt hela dagen, varje dag, i många år framöver.

Bilden:
Distribution Management Groups nya horisontella crossbeltsorter från Interroll har förmågan att bearbeta 100 skokartonger per minut och har varit en game changer för detta 3PL-företag.