Nyheter

Fredrik Petterson – ny VD för Stena Recycling Sverige

Den 1 september tillträder Fredrik Pettersson som VD för Stena Recyclings verksamhet i Sverige. Fredrik Pettersson kommer närmaste från Stena Aluminium där han arbetat under många år, varav de senaste sju åren som VD.

Kristofer Sundsgård, bolagets nuvarande VD, går vidare inom Stena Metallkoncernen och blir VD för koncernen Stena Recycling där återvinningsverksamheterna i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Tyskland och Italien ingår.

– Hållbara lösningar står högt upp på allas agenda i dag. Som ledande bolag inom återvinningsbranschen har vi därför en mycket viktig roll att fylla i våra kunders hållbarhetsarbete och i att säkerställa cirkulära materialflöden som ersätter jungfrulig råvara. Att ta över ett framgångsrikt Stena Recycling och fortsätta utvecklingen av verksamheten i Sverige, ska därför bli både spännande och utmanande, säger Fredrik Pettersson.

Stena Recycling AB bedriver idag verksamhet på 90 anläggningar i Sverige, från Kiruna i norr till Tomelilla i söder. 1 650 engagerade medarbetare jobbar varje dag med effektiva återvinningslösningar som gör att fler resurser kan tas tillvara.