Nyheter

Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i Sverige

Den 1 september 2019 tillträder Jakob Kiefer och Ingrid Sefastsson till sina nya roller inom ABB:s funktion Government Relations & Public Affairs.

Jakob Kiefer tillträder som ansvarig chef för Government Relations & Public Affairs på ABB i Sverige och kommer utöver det ha ett globalt ansvar inom funktionen för ABB:s relationer med multilaterala organisationer. Han efterträder Patricia Kempff som har gått vidare till ett nytt uppdrag utanför ABB.

Funktionen förstärks dessutom ytterligare av Ingrid Sefastsson som träder in i rollen som Government Relations och Public Affairs Manager på ABB i Sverige.

– Med Jakob Kiefer och Ingrid Sefastsson fortsätter ABB att flytta fram positionerna inom Government Relations & Public Affairs. Vi är mycket glada att Jakob och Ingrid med sina internationella erfarenheter kommer fortsätta bygga ABB som en stark aktör i Sverige, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Jakob Kiefer har bakgrund inom svensk statsförvaltning och har lång utlandserfarenhet. Han har arbetat både med EU-frågor, varit stabschef på Försvarsdepartementet och har jobbat för och med Sveriges näringsliv i Kina. Närmast kommer Jakob från Utrikesdepartementet och Regeringskansliet där han tjänstgjort som Sveriges ambassadör i Chile och Peru och senast som Sveriges ambassadör för hållbart företagande.

– Jag ser mycket fram emot att med min erfarenhet kunna bidra till att utveckla ABB:s samarbete med akademi, enskilda organisationer, stat och resten av näringslivet. Det blir en fantastisk utmaning, säger Jakob Kiefer.

Ingrid Sefastsson kommer närmast från Näringsdepartementet där hon arbetat med näringslivsfrämjande och internationella frågor. Hon har tidigare även arbetat på Utrikesdepartementet och tjänstgjort utomlands.

– Industrin är som aktör helt avgörande för att lösa vår tids stora utmaningar. Det blir spännande få vara del av ABB på resan mot framtidens samhälle, säger Ingrid Sefastsson.

ABB Sveriges tidigare chef för Government Relations & Public Affairs, Patricia Kempff, har nyligen tillträtt som näringspolitisk chef för Teknikföretagen.

– Stort tack till Patricia Kempff för hennes utmärkta insatser och ett varmt välkommen till ABB till både Jakob och Ingrid, säger Theodor Swedjemark, ABB:s stabschef med globalt ansvar för Government Relations & Public Affairs på ABB. Jakob och Ingrid kommer inte bara förstärka Government Relations & Public Affairs-funktionen i Sverige utan också bidra till att fortsätta utveckla ABB på global basis, tillägger Theodor.

Bilden:
Jakob Kiefer tillträder som ansvarig chef för Government Relations & Public Affairs på ABB i Sverige.
Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet