Nyheter

Tobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i Ludvika

Tobias Hansson kommer från och med den 1 oktober 2019 överta rollen som platschef för ABB i Ludvika. Rollen blir i tillägg till hans nuvarande ansvar som chef för ABB:s affärsenhet Transformers i Sverige.

Tobias Hansson efterträder Magnus Ström som har beslutat att lämna ABB. I sin nya roll som platschef kommer Tobias att rapportera till Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

– Jag är väldigt stolt över att få ta mig an det här uppdraget och överta det utmärkta arbete som Magnus Ström gjort. Jag ser fram emot utmaningen och att tillsammans med teamet fortsätta att utveckla ABB:s verksamhet i Ludvika, säger Tobias Hansson.

Rollen som platschef blir i tillägg till Tobias Hanssons nuvarande ansvar som chef för ABB:s affärsenhet Transformers i Sverige. Som platschef kommer han vara en sammanhållande röst och koordinera verksamheten i Ludvika, där ABB-koncernen har sin mest kompletta verksamhet inom området kraftöverföring.

– Jag är oerhört glad att Tobias Hansson, med sitt omfattande kunnande, fina ledarskap och stora engagemang, kommer att ta över som platschef i Ludvika och bygga vidare på det utmärkta arbete som Magnus Ström åstadkommit för ABB i Ludvika och i samhället i stort, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Tobias Hansson har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Luleå tekniska universitet och inledde sin karriär på ABB som trainee 2002. Han har sedan dess haft flera ledande positioner inom ABB:s Power Grid-verksamhet. Han var bland annat platschef för ABB:s fabrik och verksamhet i Figeholm under tre år och var även platschef för ABB:s transformatorverksamheter Bad Honnef och Halle i Tyskland under tre år.

– Jag vill tacka Magnus för hans mycket uppskattade insatser och ser fram mot att arbeta med Tobias och alla duktiga kollegor för ett starkt ABB i Ludvika och i världen, säger Johan Söderström.

Bilden:
Tobias Hansson är utsedd till ny platschef för ABB i Ludvika.
Foto: Jonas Bilberg